2019 yılında evlendiği Ali Atay ile Fikret Ali isimli bir çocuk dünyaya getiren Hazal Kaya, ekranlardan uzakta kaldığı süreyi telafi etmek için iddialı bir yapım ile seyircisinin karşısına çıkıyor. Aşkı Memnu dizisinin Nihal’i olarak hafızalara kazınmış olan Hazal Kaya, bu sezon Misafir dizisi ile seyircisinin karşısına çıkmayı planlıyor. Öte yandan Hazal Kaya’nın ünlü olma hikayesi herkesi şaşırtmayı başarıyor.

Ekranların beğenilen kadın oyuncularından biri olan Hazal Kaya, 1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. İlkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okuyan Hazal Kaya, üniversite eğitimini ise, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümünden aldı. Sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlayan Hazal Kaya, aldığı keman ve bale derslerinin ardından tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Lisedede katalog çekimlerine ve bazı ajanslara başvuruda bulunan Hazal Kaya ilk olarak Cola Turka’nın reklam yüzü olarak ekranlara çıktı.

Televizyonlarda ilk kez 2006 yılında Sıla dizisinin Berrin isimli konuk oyuncusu olarak çıkmaya başlayan Hazal Kaya, aynı yıl Taşların Sırrı (Bengü) ve Acemi Cadı (Pelin) dizisinde de konuk oyuncu olarak yer aldı. İlk başrolünü Genco isimli dizide 2007-2008 sezonunda Gülay Erkaya karakteri ile alan Hazal Kaya, ilk çıkışını ise, 2008-2010 sezonunda rol aldığı Aşk-ı Memnu dizisinin Nihal Ziyagil karakteri ile yaşadı. Devam eden yıllarda Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ve Adını Feriha Koydum gibi iddialı dizilerde rol alan Hazal Kaya, yakın zamanda ise; Son Yaz-Balkanlar 1912, A.Ş.K., Maral: En Güzel Hikayem gibi dizilerde rol aldı. Misafir dizisinden önce 2017-2019 sezonunda Bizim Hikaye isimli dizinin Filiz karakteri ile sevilen Hazal Kaya, iki yıllık aranın ardından yeniden ekranlara çıkmaya karar verdi.

kaynak:alfahaberajansı

Editör: Wan Haber