Metin Feyzioğlu Kimdir?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan Metin Feyzioğlu 7 Temmuz 1969 yılında Kadıköy İstanbul'da doğmuştur. Doğumu sırasında annesini kaybeden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu dedesi ve anneannesi tarafından büyütülmüş.

1990 Yılında Ankara Hukuk Fakültesini bitiren Metin Feyzioğlu 1992 yılında Kamu Hukuku yüksek lisansını tamamlamıştır. Kamu Hukuku alanında 1995 yılında doktor ünvanını almıştır. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Columbia Üniversitesi'nde Hukuk İngilizcesi sertifikasını almıştır. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör olmuştur. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olmuş ve bu görevi bir yıl sürdürmüştür.

TBB 32. olağan genel kurulunda başkan seçilen Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamalar gündemden düşmemektedir. 

Danıştay'ın açılış yıldönümünde konuşma yapması için kendisine tanımlanan 20 dakikalık süreyi fazlasıyla aşan ve yaptığı siyasi konuşmayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışan Metin Feyzioğlu oldukça tepki toplamıştır.

Metin Feyzioğlu'nun konuşmasının ardından Başbakan salonu terketmiştir. Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Genel Kurmay Başkanı Özel'de peşi sıra salonu terketmiştir.

Başbakan Erdoğan daha sonra Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmaya cevap olarak  'Kendimizi CHP Kurultayında Zannettik' sözüyle cevabını vermiştir.

Bu konuşmanın ardından Metin Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları ortaya atılmıştır.

Editör: Wan Haber