CHP'den istifaa depremi yaşanıyor. Partiden ayrılarak yeni partisini kurmaya hazırlanan Muharrem İnce harekete geçti.

CHP'li milletvekillerinin partilerinden ayrılarak İnce'nin partisine geçeceği söylentileri uzun zamandır kamuoyunu meşgul ederken bu iddialar karşılık buldu. Peki Mehmet Ali Çelebi kimdir? Neden istifa etti?

CHP'DE HANGİ MİLLETVEKİLLERİ İSTİFA ETTİ VE NEDEN?

CHP'li milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel istifa ettiğini duyurdu.

Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy İzmir Milletvekili olarak görev yaparken Özcan Özel ise Yalova milletvekili olarak mecliste paritisini temsil ediyordu.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

3 Temmuz 1984’de Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamladı. İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nden 1.likle mezun oldu. Kara Harp Okulu’nu 4.lükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı. Makine Mühendisi olarak mezun oldu. 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

Kumpas davalardan dolayı 41 ay cezaevinde yattı. Cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi’yle evlendi. Yaşadıklarını “Teğmen” adını verdiği kitapta kaleme aldı. CHP 35 ve 36.Kurultaylarında  Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi. Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla bitirmiş, online eğitim alanında büyük projelere imza atmıştır. PADI açık deniz dalgıç sertifikası bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Editör: Wan Haber