TRT1 ekranlarında çıkan ve yoğun bir ilgi ile takip edilen Masumlar Apartmanı,  izleyicilerinin beğenisini kazanmayı başardı. Geçen sezon ile izleyenleri derinden etkileyen Masumlar apartmanı dizisi, yeni sezona bomba gibi başladı. Masumlar Apartmanının oyuncularının başarılı oyuncuları ve hayatları izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Masumlar Apartmanı'nın Han'ı kimdir? Birkan Sokullu kimdir? Birkan Sokullu Kaç Yaşında? Birkan Sokullu Nereli? Kaç Boyunda? kaç Kilo? Birkan Sokullu evli mi?

Hayatı ve Kariyeri
Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985 tarihinde İstanbul’da göçmen Boşnak bir ailede dünyaya geldi. 2003 yılında, Best Model of Turkey yarışmasında üçüncü oldu. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü'nü bitirdi. 10 yıl profesyonel basketbol oynadı. Maltepe Üniversitesi'nde okurken manken ve modellik yaptı. Hayatının en büyük zorluğunu 21 yaşında, annesini ani bir beyin kanaması yüzünden kaybetmesiyle yaşamış.“Bir süre bazı şeyleri anlamakta güçlük çektim. Kardeşime ve babama karşı sorumluluğum beni güçlü biri yaptı. Bir noktadan sonra da bu yaşananın her an, hepimizin başına gelebileceğinin farkına varıp hayatın getirdiği şeyleri daha kolay kabullenmeye, yaşanan her şeye daha pozitif bir yerden bakmaya başladım” ve Şöhretin sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilincindeyim diyor.

Sokullu oyunculuğa harçlığını çıkarmak için başlamış fakat oynadığı film ve dizilerle tecrübe kazanarak bu konuda eğitimli ve kabiliyetli olmasının etkisiyle bu günlere gelmiş.

Oyuncu Dolunay Soysert'ten oyunculuk dersleri aldı.

Küçük Kadınlar dizisinde Ayaz karakteri ile dikkat çekti. 2010 yılında Küçük Sırlar dizisinde Demir rolü büyük beğeni kazandı. 2012 yılında Uçurum dizisinde bir gazeteciyi canlandırdı. 2013 yılında Fatih dizisinde Şehzade Mustafa'yı canlandırdı, ancak dizi uzun ömürlü olmadı. 2014 yılının Şubat ayında Kurt Seyit ve Şura adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte rol aldı.

13 Temmuz 2012'de evlendiği eşi oyuncu Aslı Enver ile 26 Ağustos 2015 tarihinde boşandı.

2016 yılında Kanal D’de yayınlanan ve senaryosunu Mahinur Ergun’un yazdığı, yönetmenliğini Cem Karcı’nın yaptığı ve başrollerinde Tayanç Ayaydın, Burcu Biricik, Ecem Özkaya, Seray Gözler Yeniay, Ahmet Mümtaz Taylan’ın oynadığı Hayat Şarkısı adlı dizide başrol olarak yer aldı.

Son olarak Eylül 2020'den beri TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde Han Derenoğlu karakterini canlandırmaktadır.

Editör: Wan Haber