İngiltere Kraliyet ailesi bir üyesini daha kaybetti. Kraliçe Elizabeth'in eşi ;Prens Philip yaşamını yitirdi. 99 yaşında yaşama gözlerini yuman Philip'in ölümünü Kraliyet Ailesi duyurdu. 

Peki Kraliçe Elizabeth kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi? Gençliği nasıl?

KRALİÇE ELİZABETH KİMDİR?

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'ın tam adı Elizabeth Alexandra Mary Windsor'dur. 21 Nisan 1926 tarihinde dünyaya gelmiştir. Yani 95 yaşındadıre. İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olan Elizabeth 53 ülkeden on altısının kraliçesidir. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi'dir.

Dünyanın hâlen hüküm süren en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır. 9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu.

KRALİÇE ELİZABETH GENÇLİĞİ NASIL?

Elizabeth, Kral VI. George ve Kraliçe Elizabeth olacak olan York Dükü ve Düşesi'nin büyük kızı olarak Londra'da doğdu. Çocukluğu boyunca evde özel eğitim gördü. Babası, ağabeyi VIII. Edward'ın tahttan çekilmesiyle 1936'da kral oldu ve kendisi o tarihten itibaren olası vâris konumuna geldi. II. Dünya Savaşı sırasında orduda görev almaya başladı. 1947'de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarını verdikleri dört çocukları oldu.

PRENS HARRY KRALİYET AİLESİNDEN AYRILMIŞTI

İngiltere Kraliyet Ailesi Prens Harry'nin ayrılığıyla gündeme gelmişti. Prens Harry ve eşi Meghan Markle, İngiltere kraliyet ailesinden kesin olarak ayrıldı. Çiftin bir yıl önce aldığı ayrılık kararı artık resmiyet kazandı. Kraliçe Elizabeth, Harry ve Meghan'ın kraliyet görevlerine artık devam edemeyeceklerini duyurdu. Prens Harry ve eşi şu an Amerika'da yaşamaktadır. 

Editör: Wan Haber