Erkan Petekkaya, kırmızı oda oyuncuları arasında bulunuyor. Sadi Karakterine can veren Erkan Petekkaya'nın kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu merak edilmeye başlandı. İşte  Dila Hanım, Beyaz Gelincik, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, dizilerinde rol alan Erkan Petekkaya ile ilgili merak edilenler.

Kırmızı Oda Naci kimdir? Erkan Petekkaya kaç yaşında ve nereli?

12 Aralık 1971 tarihinde Elazığ'da dünyaya gelmiştir. Aslen ise Diyarbakırlıdır. Erkan Petekkaya, çocukluğunu İstanbul'un Anadolu yakasındaki geçirmiştir. Mehmet Karamancı İlkokulu'nda ve Daha sonrasında ise Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe lisesindeki eğitimini tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bölümünü kazanmıştır.

1993 senesinden itibaren kadrolu Devlet Tiyatroları oyuncusudur. 1994 senesinde kamera şakaları ile tanıştığı televizyon dünyasındaki kariyerine 1998 senesinde güzel günler adlı dizi ile devam etti.

1999 senesinde Alişan'ın başrollerinde oynadığı Aynalı Tahir dizisinde Kadir rolü ile tanınan Erkan Petekkaya Aşkına Eşkıya, Japon gelin, Bedel, taştan kalp, serseri gibi çeşitli projelerde oynamıştır.

2005 senesinde köpek dizisinde Yılmaz karakteri başrolde oynayan Petekkaya, Beyaz İnci televizyon ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü almayı başarmıştır.

2005 ile 2007 seneleri arasında Beyaz Gelincik adlı televizyon dizisinde Adanalı zengin bir ailenin Holding yöneticisi olan büyük oğlu Ömer'i canlandırmıştır,

2007 Ekim ayında başlayan Sessiz Fırtına adındaki televizyon dizisinde Yiğit Sancaktar karakterine Can vermiştir,

2008'de başka bir dizide Star TV'de bulunan sonbahar aldı televizyon dizisinde canlandırmıştır,

2010 ile 2012 seneleri arasında Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dizide Ali Kaptan adlı karakteri hala hafızalara kazınmıştır,

2007-2008 döneminde Arzum Onan ile beraber rol almış oldukları Sessiz Fırtına alır dizide 7 sancaktarı oynadı.

Paramparça dizisindeki Cihan karakteri ile mükemmel bir performans sergilemiştir.

Şimdilerde ise kırmızı oda dizisinde Sadık karakterini oynuyor.

Editör: Wan Haber