Kenan Sofuoğlu nereli? : 25 Ağustos 1984 tarihinde Adapazarı'nda motor tamircisi İrfan Sofuoğlu'nun en küçük oğlu olarak dünyaya geldi. Kenan Sofuoğlu, 2002 yılında Almanya'ya yerleşti. Kariyerinde 5 dünya şampiyonluğu olan Kenan Sofuoğlu, motor yarışlarına veda edip AK Parti'den milletvekili oldu.

Kenan Sofuoğlu'nun eşi kimdir? : Kenan Sofuoğlu Hollandalı çok zengin bir ailesinin kızı olan Julia Looman ile 2014 yılında evlendi. Julia Looman'ın annesi Cezayirli babası ise Hollandalı.

Kenan Sofuoğlu 2 yıl nişanlı kaldığı Julia olan düğünün Türk adetlerine göre yaptı. Düğünde takı töreni bile vardı. Türkiye'de evlendikten sonra İspanya'nın Barselona kentinde düğün yemeği veren Kenan Sofuoğlu, eşinin ailesi tarafından çok seviliyor. İlk çocuğu öldü
Kenan Sofuoğlu'nun hayatındaki en büyük dramlardan biri de buydu. Dünya şampiyonasına hazırlanırken küçük oğlu Hamza yaşamını yitirdi.
 
Kenan Sofuoğlu yaşadığı evlat acısından sonra yeniden çocuk sevinci yaşadı. Mahir ismini verdiği oğlu 2016 yılında dünyaya geldi. 

KAYINVALİDESİ PORCHE HEDİYE ETTİ
Kenan Sofuoğlu, küçük oğlunu kaybettikten sonra katıldığı yarışta 4. kez dünya şampiyonu olunca kayınvalidesi Yamina Abdoun ona son model bir Porche hediye etti.

AĞABEYİ KAZADA ÖLDÜ
Kenan Sofuoğlu'nun başarılıyla dolu hayatında bir dram daha saklı. En büyük destekçisi olan ağabeyi Bahattin Sofuoğlu'nun kaybı da bunlardan biri...

Ağabeyi Sinan Sofuoğlu 9 Mayıs 2008 günü Kocaeli Körfez Pisti'inde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti.

Şampiyonlukları:
2002 yılında Yamaha-Cup'ı kazandı. 
2003 sezonunda Supersport-IDM'de 2. oldu
2004'te Fim Superstock 1000 Cup'ta 3. oldu.
2005 Superstock-1000 şampiyonluk yarışında bir kaza sonucu bileğini kırması sebebiyle 2. oldu.

Gizli sponsoru
2006 senesinde Supersport-WM'ye başlarken sponsorluk sorunları yüzünden Yamaha Almanya takımından ayrılmak zorunda kaldı. Ancak son anda İsviçre'de yaşayan, ismi gizli tutulan bir (Selçuk Allaç) Türk işadamının sponsorluk sağlamasıyla Ten Kate'nin Honda takımına katılmdı. Supersport WM'de 2006 sezonunu üçüncü olarak tamamladı.

Dünya şampiyonlukları
*2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyon oldu. 
2010 Yılı Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 13. ayağı olan ve Fransa'da Paris'in kuzeyinde bulunan Magny Cors Pisti'nde koşulan yarışta Kenan Sofuoğlu 2. sırada yer almasına rağmen Dünya Şampiyonu oldu. Kenan Sofuoğlu, yarışın ardından boynunda Türk bayrağı ile zafer turu atmasının ardından Osmanlı kavuğu giydi. 
2011 yılında Spor Toto'nun teklif ettiği 800,000 TL lik isim hakkı bedelini, dini inancı gereği reddedip hayır kurumlarına verdi. 

2012 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda sezonun bitimine 1 yarış kala şampiyon oldu.

2015'te Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda , en yakın rakibine (Patrick Jacobsen) 33 puan farkla , Fransa'da çıktığı yarışta podyuma çıkarak dünya şampiyonluğunu garantiledi. Bu da 4. şampiyonluğu oldu.

2016' Supersport Dünya Şampiyonluğu'nu bir kez daha kazandı. Böylelikle 5. Dünya Şampiyonluğunu Kazanmıştır. (İNTERNET HABER)

Editör: Wan Haber