Ünlü oyuncu Mert Fırat, Kefaret dizisindeki Sinan rolü ile ekranlarda yer alıyor. Daha önce de oldukça önemli yapımlarda yer alan Mert Fırat izleyiciye kendisini sevdirmeyi başarmıştır.

Hem oyunculuk performansı hem de yakışıklılığı ile herkesi büyüleyen Mert Fırat hakkında daha fazla şey öğrenmeye ne dersiniz?

Mert Fırat kimdir?
10 Ocak 1981 senesinde Ankara şehrinde dünyaya gelmiştir. Tam ismi Şahabettin Mert Fırat'tır ve aslen Antakyalıdır. Ünlü oyuncunun babası 80'li yılların arabesk sanatçısı olan Nihat Fırat'tır. Ortaokul ve lise eğitimini bitirdikten sonra İsveç'te radyo ve televizyon üzerine eğitim almıştır. Ardından Türkiye'ye dönmüş ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde eğitim almaya başlamıştır. Tiyatro kariyerine devam ederken bir yandan da reklam ve televizyon kariyerine odaklanan Mert Fırat birçok reklam filminde de yer almıştır. Mert Fırat ilk kez 2000 senesinde Bizim Evin Halleri dizisindeki Bora karakteriyle karşımıza çıkmıştır. Ancak asıl çıkışını ise 2006 senesinde yer aldığı Binbir Gece dizisindeki Burak karakteri ile yapmıştır. Daha sonra İşte Benim, Hayattan Korkma, Yersiz Yurtsuz, Başka Dilde Aşk, Kapalıçarşı ve Dedemin İnsanları gibi birçok yapımda karşımıza çıkmıştır. Aynı zamanda Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte Kelebeğin Rüyası filminde başrolü oynayan Mert Fırat daha sonra Beren Saat ile birlikte İntikam dizisinin başrolünü paylaşmıştır. Serçe Sarayı, Aşk ve Gurur, Yol Ayrımı gibi yapımlarda da yer almıştır. Mert Fırat, 2017 senesinde Ufak Tefek Cinayetler, Arif v 216 ve Her Şey Seninle Güzel yapımları ile herkesten tam not almayı başarmıştır. Şu an ise Fox tv ekranlarında yayınlanan Kefaret dizisinde başrolü oynamaktadır. Oyunculukla birlikte senaristlik de yapan Mert Fırat, yazdığı Atlıkarınca filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivalinde 'En İyi Senaryo Ödülü' almıştır. Mert Fırat, 2018 senesinde İdil Fırat ile evlenmiştir.

Editör: Wan Haber