İstanbul'da sosyal medyada dolaşırken yıldıznamesine baktırmak isteyen Işıl Avşar isimli kadın hayatının şokunu yaşadı.

İddiaya göre, yıldıznamesine baktırmak isteyen Işıl Avşar isimli kadını, 625 bin 650 lira dolandıran Sevgin Mükerrem Ergüneş, Hatice Defne Balcı ve Irmak Avşar hakkında ‘Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Dolandırıcı oldukları iddia edilen 3 kadının yargılanmalarına İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İstanbul Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesi gerçekleşti.

Sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş, duruşmanın başlamasının ardından yapılan kimlik tespiti sırasında, ilkokul mezunu olduğunu, yaşam koçluğu yaptığını ve aylık gelirinin ortalama 40 bin lira olduğunu belirtti. 

Diğer sanık Hatice Defne Balcı ise gayrimenkul danışmanlığı yaptığını ve aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu söyledi.

Sabah gazetesinden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre, duruşma esnasında yaşam koçu olarak çalıştığını söyleyen sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş, müşteki Işıl Avşar'la, diğer tutuksuz sanık olan arkadaşı Irmak Avşar aracılığıyla tanıştığını, müştekinin kendisini ilk aradığında Irmak'ın akrabası olduğunu söyledi.

Müştekinin fal baktırmak istediğini söylediğini ve kendisinin de küçük ücretler karşılığı fal baktığını söyledi.

Sanık Sevgim Mükerrem Ergüneş savunmasının devamında 'Müşteki, erkek arkadaşıyla ilgili sıkıntıdaydı, terapi uyguladım. Kendisinin sorunlarını dinledim, onu yönlendirdim ve telkinlerde bulundum." dedi. 

Sanık Ergüneş "Her görüştüğümüzde bana teşekkür etti. Hatta çiçek bile göndermişti. Karşılığında da arkadaşım olan Hatice'nin hesabına belirli bir ücret gönderdi. Ben, müşteki ile yaklaşık 6 ay görüştüm. Kendisini dolandırmadım, suçlamayı kabul etmiyorum' diye konuştu." ifadelerini kullandı. 

Diğer sanık Hatice Defne Balcı'nın hesabına gönderilen parayla ilgili ise sanık Ergüneş 'Işıl Avşar'ın, altı aylık süre zarfında arkadaşımın hesabına 625 bin 650 lira gönderdiği doğrudur. İlk eşimden dolayı aramızda problem vardı. Bu nedenle arkadaşım Hatice'nin hesabını kullandım' dedi.

Sanık Ergüneş, diğer sanıklara komisyon verdiğini kabul etmezken 'Kötü niyetli biri olsaydım, paraları elden talep ederdim. Banka yolu ile tahsil etmezdim' şeklinde konuştu.

Sanık Hatice Defne Balcı ise, bir arkadaşı aracılığıyla Sevgin Mükerrem Ergüneş ile tanıştığını ve Sevgin'in kendisinden kart çıkarmasını istediğini belirtti. 

Hesabındaki paradan hiçbir çıkarı olmadığını söyleyen Balcı, diğer sanık Irmak Avşar ile kafede iki kez karşılaştığını iddia ederek, 'Kendisi sosyal medya fenomenidir. Irmak Avşar'ın hesabından, benim hesabıma para havale edilip edilmediğini bilmiyorum' ifadelerini kullandı.

IŞIL AVŞAR KİMDİR?

Müşteki Işıl Avşar ise Instagram'daki sosyal medya hesabında dolaştığı sırada, Irmak Avşar'a ait 'Zilan Irmak Avşar' kullanıcı adlı sayfayı gördüğünü ve sayfada, 'Sevgin ablam fal bakıyor' yazdığını ve sayfayı takip etmeye başladığını söyledi. 

Müşteki ifadesinin devamında "O sırada eski erkek arkadaşımla aram iyi değildi. Sayfada, fal bakan kişinin telefon numarası paylaşılmıştı. Sanık Irmak Avşar ile herhangi bir akrabalığım yoktur. İlandaki telefon numarasını aradım. Sanık Sevgin ile görüştüm." dedi.

"Bana yıldızname falı baktı" diyen müşteki Erkek arkadaşımın üç gün içinde arayacağını söyledi. Gerçekten de üç gün sonra erkek arkadaşım beni aradı ve kendisi ile sadece konuştuk. Bu sürede Sevgin hanım bana güven verdi" diye konuştu.

Müşteki Işıl Avşar sonrasında sanık Ergüneş'in kendisini aradığını belirtirken 'Bana, 'Adıyamanlı bir hoca var, senin falına baktırayım' dedi. Benden bir miktar para isteyince gönderdim. Sonraki aşamalarda peyder pey bu şekilde para gönderdim ve yanına gittim." ifadelerini kullandı. 

Avşar ifadesinin devamında "İki üç kez yıldızname baktı. Diğer işlemlerde ise büyü olduğunu söyleyerek bana telkinde bulundu. Kendisi bana, benden aldığı paraları hocaya gönderdiğini söylüyordu. Sanık Sevgin görüşme aşamasında, yapmış olduğu işlem başarısız olduğunda, parayı iade edeceğini söylemişti' şeklinde konuştu.

'Kendisine toplamda 625 bin lira para gönderdim.' diyen müşteki, zararının karşılanmadığını belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. 

Duruşma sonunda mahkeme, duruşmaya katılmayan sanık Irmak Avşar'ın bir dahaki celse hazır edilmesine ve eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Wan Haber