Kürt’ bir anneden, Arap Bir babadan, 1 Ocak 1952 tarihinde Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir. Tatlı olan soyadını ise Tatlıses olarak değiştirmiştir. Bir çocuklu fakir bir ailenin çocuğuydu. İnşaatlarda soğuk demir ustası olarak hayatını geçindirmeye çalışıyordu.

İbrahim Tatlıses'in Çocukluk Yılları Ve Keşfedilmesi

Bir televizyon programında kendisinden bahsederken 1952 tarihinde Urfa'da kendi deyimi ile bir mağarada Ciğerci Ahmet Tatlı ile karısı Leyla'nın 7 çocuğunun en büyüğü olarak doğmuştur. İbrahim Tatlıses'in babası ile annesi Kürt kökenlidir.  Fakat zaman zaman Etkin kimliğiyle ilgili sürekli farklı açıklamalarda bulunmuştur.

İbrahim Tatlıses'in Müzik Kariyeri

Öncelikli olarak kara kız ile beni yakma gel sevdiğim isimlerindeki 45'likler ile müzik piyasasına giriş yapmıştır. 30 Haziran 1976 senesinde dışarıdan bitirdiği ilkokulun diplomasını Kilis'teki kartal ve İlkokulu'ndan almıştır. 1978 senesinde Ayağında Kundura Ceylan filmleri ile sinema sektörüne de giriş yapmıştır hemen akabinde 1979 senesinde Kara Yazma filminde Perihan Savaş ile baş rollerde oynamıştır.

İbrahim Tatlıses'in İş Hayatı!

İmparator İbrahim Tatlıses, müzik Yaşamının yanında aynı zamanda Gıda, İnşaat ve seyahat piyasalarına da girerek çeşitli yatırımlarda bulunmuştur. Bunlardan Tatlıses Çiğköfte halen faaliyetlerini sürdürmektedir.

İbrahim Tatlıses'in Siyasi Yaşamı!

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde genç Parti'den İstanbul 3. Bölge 1. Sırada milletvekili adayı olmuş, partisi Barajı aşamadığı için milletvekili seçilemedi. Daha sonrasında ise 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne adaylık başvurusunda bulunmuş Fakat bu partiden aday gösterilmemiştir. İbrahim Tatlıses Bu seçimlerde Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olmuştur, Fakat sonradan adaylığını geri çekmiştir.

İbrahim Tatlıses'in evlilikleri!

İlk evliliğini Urfa'da Adalet Durak ismindeki hanımefendi ile yapmıştır. Çiftin üç çocuğu dünyaya geldi, 1979 senesinde Kara Yazma filminde tanıştığı Perihan Savaş ile birlikteliği başladı. Evliliğinden Melek Zübeyde isminde bir kız çocuğu dünyaya geldiği. 9 Ağustos 1984 senesinde İbrahim Tatlıses'in Perihan Savaşı kaçırdı ile ilgili çeşitli haberler yazıldı.

Daha sonrasında ise İbrahim Tatlıses 1983 tarihinde günah filmini beraber çekerken tanıştı Derya Tuna ile evlendi ve İdo adında bir oğlu dünyaya geldi. 27 Eylül 2011 senesinde Ayşegül Yıldız ile beraber hastanede evlendi. çiftin nikahını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıyarken, Fatih terimle nikah şahidi oldu. 29 Kasım 2013 tarihinde Ayşegül Yıldız'dan boşandı, İbrahim Tatlıses'in Ayşegül Yıldız ile olan evliliğinden Elif adındaki bir kızı var.

Daha sonrasında zaten bütün okuyucuların da bildiği gibi İbrahim Tatlıses silahlı saldırıya uğramış, Uzunca bir tedavi sürecinden sonra tekrar aramıza dönmüştür. Halen Star TV ekranlarında cumartesi akşamları saat 20:00’ da İbo Show programını sunuyor ve birbirinden değerli konukları ağırlayarak birbirinden mükemmel şarkılarını seslendirme devam ediyor.

Editör: Wan Haber