Emniyetin iktidardaki isimlerle yakın görünerek savunma sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleri tehdit eden şahıslara yönelik operasyonu, 5 milyon TL’lik vurgunu ortaya çıkardı.

Ankara’da kendileri Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı kuruluş olarak tanıtan şirket, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren diğer şirketleri tehdit ederek 5 milyon lira dolandırdı. Beraberindeki 7 kişiyle birlikte gözaltına alınan TR-STS Savunma ve Harp Sanayi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Mesut Alver’in AK Partili birçok isimle birlikte paylaştığı fotoğraflar gündem oldu. 

Peki Hüseyin Mesut Alver kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

HÜSEYİN MESUT ALVER KİMDİR?

Türkiye STS Savunma ve Harp Sanayii Genel Müdürlüğü şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür olarak görev yaptığı belirtilmektedir. Hüseyin Mesut Alver'e dair kaç yaşında ve nereli olduğuna dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Hüseyin Mesut Alver Twitter'da mesutbaskan06 adlı kullanıcı hesabını kullanmaktadır. Alver'in hesabında AK Parti'ye yakın görünmek için yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. 

HÜSEYİN MESUT ALVER OLAYI NEDİR?

Sosyal medyada Savunma Sanayi Başkanlığı'nın bir alt kuruluşu imajı çizen ve iktidardaki birçok isimle yan yana fotoğraflar paylaşan şirket sahibi, kamuoyunda güven kazandı. Şirketlerinin başkanlığa bağlı bir kuruluş olduğunu iddia eden ekibin, iş birliği yapmayanları 'iş yapamamakla' tehdit ettiği iddiaları gündemi sarstı. 

Editör: Wan Haber