Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni kararname yayınlandı. Kararname ile birlikte 11 üniversitenin yeni rektörleri belli oldu. Hakkari Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş oldu. Peki Ömer Pakiş kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Akademik kariyeri nasıl? İşte merak edilen soruları yanıtı...

ÖMER PAKİŞ KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1993 senesinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat'tan mazun olan Ömer Pakiş Yüksek Lisans Eğitimini 1996 yılında Marmara Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı.

Batman Doğumlu olan Prof. Dr. Ömer Pakiş 1983 yılında Bitlis İmam Hatip Lisesinden mezun olan Pakiş, 1993 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimini başarı ile tamamladı. Lisansını Selçuk Üniversitesinde lisans eğitimini tamamlamasının üzerinden 3 yıl geçen Ömer Pakiş, 1996’da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini bitirdi.

Doktorasını da aynı bölümde 2001 senesinde alan Pakiş, Son olarak Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapmaktaydı.

 Arapça, İngilizce ve Kırgızca bilen Prof. Dr. Ömer Pakiş’in, yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış birçok makale ve yazsı vardır.

Editör: Wan Haber