Feyyaz Uçar 27 Ekim 1963 Şile, İstanbul), eski millî futbolcu ve günümüz teknik direktörü. Babası Bekir, annesi Nadide Hanım'ın ilk çocuğudur. 2. çocukları ise kızkardeşi Feyzan'dır. Futbola Avcılar Kulübü'nde başladıktan kısa süre sonra Beşiktaş Genç Takımına geçti. Serpil Hamdi Tüzün yönetimindeki genç takımın en iyilerinden biri olarak sivrilerek 1982-1983 sezonunda A Takıma yükseldi. Efsanevi Metin-Ali-Feyyaz üçlüsünün en skorer ismiydi. 16 sezonda 320 lig maçında 170 golle, Beşiktaş'ın Türkiye Ligi'ndeki en büyük golcüsü oldu.

Feyyaz Uçar İstanbul Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümü futbol ihtisas mezunu olan feyyaz UÇAR 1987-1993 yılları arasında okul arkadaşı ve özel kondüsyoneri Murat ARSLAN tarafından özel çalıştırıldı.Aynı zamanda Heybeliada Hüseyin Rahmi GÜRPINAR Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan ikili gece gündüz demeden antrenman yaptılar.Üst üste şampiyonluklar ve gol kralığı yaşayan Feyyaz ayrıca çok iyi ingilizce konuşan ve az oranda fransızca bilen kültürlü az konuşan çok düşünen futbolu aklıyla oynayan bir eğitimci akademisyen antrenör ve futbolcuydu.

Sponsorlu Bağlantılar

Beşiktaş'a geldiği ve genellikle yedek beklediği ilk 4 sezon haricinde 15 golün altına düşmedi. 1989-1990'da da 33 maçta 28 golle 1.Lig'in gol kralı oldu. Avrupa Kupaları'nda da 6 gole imza attı.
Derbilere damgasını vuran ünlü forvet Galatasaray'a 18, Fenerbahçe'ye 16 gol atarak Hakkı Yeten ve Şeref Görkey'in ardından Beşiktaş'ta yetişen en büyük golcü olduğunu kanıtladı. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da 17 golle tüm zamanlarda bu kupada en çok gol atan Beşiktaşlı unvanını elde etti.
4 Lig, 3 Kupa, 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık, 6 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Feyyaz 25 kez A, 3 kez Ümit ve 2 kez Genç Milli Takım formasını giydi


1994-1995 sezonunun başında kulübü ve Kulüp Başkanı Süleyman Seba ile bir çatışma yaşayan Feyyaz'ın Beşiktaş'la ilişiği kesildi. Feyyaz bu olaydan sonra Fenerbahçe'ye geçerek burada 1 yılı aşkın bir zaman futbol oynadıktan sonra Kuşadasıspor ve Antalyaspor'un formasını giydi ve 1997'de futbolculuk yaşamına nokta koydu.
Daha önce 2005-2006 sezonunun 2. yarısından 2006-2007 sezonunun 10. haftasına kadar Lig A takımı Karşıyaka Spor Klubü'nü çalıştıran Feyyaz Uçar, şu an yine Lig A takımı olan Mardinspor'u çalıştırmaktadır.

Editör: Wan Haber