Çiftlik Bank kurucusu "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi olan Fatih Aydın Uruguay Federal Polisi tarafından yapılan baskında yakalanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, suçluların iadesi talebinde bulunarak Aydın'ın, Türk adli makamlarına teslim edilmesini istenmişti.

Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” , “Bankacılık Kanununa Aykırılık” suçlarından aranıyordu.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, İnterpol tarafından bugün Brezilya uçağıyla 18.30'da İstanbul Havalimanı'na getirilecek. Aydın, İstanbul Mali Şube ekiplerine teslim edilecek.

"Çiftlik Bank" sistemine ilişkin soruşturma kapsamında "Bankacılık kanununa aykırılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından firari olarak aranan Fatih Aydın, Temmuz ayında Uruguay'da düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Çiftlik Bank davasında 75 bin 260'şar yıla kadar hapis istendi

Mehmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu toplam 18 örgüt üyesinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” sebebiyle 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

kaynak:timeturk

Editör: Wan Haber