Tüm dünya son bir buçuk yıldır büyük bir salgın ile karşı karşıya kaldı. Büyük uğraşlar ve çabalar sonunda virüs Türkiye’ye girdi. Herkesi büyük endişeye sürükleyen virüs, gün geçtikçe daha fazla arttı. Korona virüsünün dünya çapında bu kadar yayılması herkesi şoka sürükledi. Türkiye içinde görülen ilk vaka sonrasında tüm sağlık çalışanları ve bilim kurulu toplanarak salgın hakkında toplantılar yaptı. Tüm çalışanlar ve yetkililer salgını en az zarar ile atlatmak için ellerinden geleni yaptılar. Ancak kısa süre içinde tüm Türkiye ve dünya olumsuzluklar yaşadı. 
Fahrettin Koca Türkiye için çok önemli!
Salgın devam ederken tüm önlemler için çalışmalar yapılmaya devam ediyordu. Türkiye içinde kısıtlamalar ve yasaklar getirilmeye başlandı. Türkiye’nin sağlık konusunda en büyük yardımcısı Fahrettin Koca oldu. Korona yayılırken Türkiye sağlık bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte tüm hastaların yanında oldu. 
Fahrettin Koca kimdir?
Fahrettin Koca, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanıdır. Türkiye içindeki tüm sağlık olayları ile ilgilenen ve tüm hastalar ile yakından iletişim kuran Koca, bu süreçte vatandaşların en büyük destekçisi oldu. Fahrettin Koca, ilk vakayı duyurduğundan bu yana tüm gidişat hakkında vatandaşları bilgilendirdi. 
Fahrettin Koca, 1965 yılında hayata gözlerini açmıştır. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde eğitim alan Koca, çok bilinen ve ünlenen Medipol Hastaneleri ve Üniversitelerinin kurucusudur. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olduktan sonra hastaları ile ilgilenmeye devam etmiştir. Son olarak Türkiye’de yaşanan salgın sonrasında corona virüsüne yakalanan hastalar ile yakından ilgilenerek ailelerine bilgi vermiştir. Şimdilerde aşılama sistemleri, aşılama gidişatları ve aşılanan kişilerin sağlığı ile yakından ilgilenmektedir. Virüs sürecinin en çok yıpranan sağlık çalışanıdır.
Fahrettin Koca kiminle evli?
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hale Koca ile evlidir. 

Editör: Wan Haber