Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında çok tartışılacak bir yazıya imza attı. Ahmet Hakan Mehmet Boynukalın'dan boşalan Ayasofya Camii imamlık görevine Emin Kır ismini önerdi.

Emin Kır kimdir? Ayasofya cami yeni imamı belli oldu mu? Kaç yaşında Nereli?

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasının ardından ilk olarak İmam Hatip Mehmet Boynukalın olmuştu. Nisan ayında Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii’nde imamlık vazifesini yürüten Mehmet Boynukalın, bu görevinden istifa etmişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkesi ve anayasanın değiştirilemez maddesi “laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelen Boynukalın’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndüğü belirtilmişti.

EMİN KIR KİMDİR? AYASOFYA CAMİ YENİ İMAMI KİM?

Emin Kır Hoca 1965 Trabzon/Araklı doğumlu. İlkokulu memleketinde okuduktan sonra ortaokul ve İmam Hatip Lisesini Eyüp Sultanda okumuş. Otuz dört senedir Eyüp Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan Emin Hoca 2006 yılından beri Hz. Kaab Camii’nde görev yapıyor. Cami sahabe-i Kiramdan Kaab b. Malik Hazretlerinin türbesi yanına yapılmış…

Gazeteci Ahmet Hakan, Ayasofya Camii imam hatiplik görevi için Emin Kır ismini gündeme getirdi.

Hakan yazısında şu cümlelere yer verdi:

"Eyüpsultan'daki Hz. Kaab Camisi İmamı Emin Kır, görev yaptığı bölgedeki madde bağımlılarının hayatına dokunuyor, evsizlere barınma ve yemek sunuyor, küskünleri barıştırıyor.

Göreve başladığı yıl evine giderken yolu kesilen Kır, kendisinden talep edilen parayı madde bağımlılarına verdi. Ertesi gün aynı sahneyi tekrar yaşayan Kır, yolunu kesenlere, parasının olmadığını ancak çorba ve çay yapabileceğini söyledi. O günden sonra Kır, hem kendi hem de bölgenin kaderini değiştirecek bir yola girdi.

Onlarca hayata dokundu, camide küskün çiftleri barıştırdı, ihtiyacı olanlara giysi, eşya yardımı yaptı. Günde 3 öğün çorba ikramı ve duş imkanı sağladı. Kır'ın 2006 yılında bireysel başladığı çalışmalarına 2019'da Eyüpsultan Kaymakamlığı ve Müftülügü de destek verdi." cümlelerine yer verdi.

Editör: Wan Haber