Amerika'nın en ünlü ve prestijli üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu kimdir aslen nereli? İstanbul doğumlu olan Daron Acemoğlu'nun eşi Ahu Özdağlar bir bakanın kızı ve MIT'de bölüm başkanı. İşte Daron Acemoğlu ve eşi ile ailesi hakkında merak edilenler:

Amerika'nın en ünlü ve prestijli üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu kimdir aslen nereli? İstanbul doğumlu olan Daron Acemoğlu'nun eşi Ahu Özdağlar bir bakanın kızı ve MIT'de bölüm başkanı. İşte Daron Acemoğlu ve eşi ile ailesi hakkında merak edilenler: Dünyaca ünlü ekonomistin tam ismi Kamer Daron Acemoğlu'dur. 3 Eylül 1967 yılında İstanbul'da doğan Daron Acemoğlu Ermeni kökenlidir.  Şu anda Amerika'nın ünlü üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu'nun eşi...

Amerika'nın en ünlü ve prestijli üniversitesi Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu kimdir aslen nereli? İstanbul doğumlu olan Daron Acemoğlu'nun eşi Ahu Özdağlar bir bakanın kızı ve MIT'de bölüm başkanı. İşte Daron Acemoğlu ve eşi ile ailesi hakkında merak edilenler:

Dünyaca ünlü ekonomistin tam ismi Kamer Daron Acemoğlu'dur. 3 Eylül 1967 yılında İstanbul'da doğan Daron Acemoğlu Ermeni kökenlidir.  Şu anda Amerika'nın ünlü üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu'nun eşi ve ailesi hakkında merak edilenleri sizin için derledik. 

Daron Acemoğlu'nun ailesi : Daron Acemoğlu'nun babasının Kework Acemoğlu ünlü bir hukukçuydu. 1988 yılında vefat eden Kework Acemoğlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uzun yıllar hocalık yaptı. Daron Acemoğlu'nun annesi Irma Acemoğlu ise Türkiye'ye öğretmen olarak hizmet verdi. Irma Acemoğlu da 1991 yılında hayata veda etti.

Daron Acemoğlu'nun eşi Asuman Özdağlar kimdir : Daron Acemoğlu'nun eşinin ismi Asuman Özdağlar. Eski Devlet Bakanı İsmail Özdağlar'ın kızı olan Asuman Özdağlar, eşi gibi MIT'de çalışıyor.

Profesör Asuman Özdağlar MIT de Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri alanında görev yapıyor. 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle de dünyanın en prestijli olan olan MIT'de Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümünün başkanı oldu. Asuman Özdağlar ve Daron Acemoğlu'nun 3 çocuğu bulunuyor.

Daron Acemoğlu neden bu kadar önemli bir isim : Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde İktisat Profesörü olan Daren Acemoğlu,  IDEAS/RePEc araştırma veri tabanına göre, "Dünya'daki En Çok Alıntı Yapılan ilk 10 Ekonomist" arasındadır. Kurumların ekonomik gelişme üzerine etkilerini analiz ettiği çalışmalarıyla iktisat biliminin unutulmazları arasına girer Daron Acemoğlu, iki defa Nobel İktisat Ödülünü aday gösterildi.

Daron Acemoğlu nereden mezun? : 1986 yılında Galatasaray Lisesi’ni bitiren Daron Acemoğlu, lisans derecesini İngiltere’nin York Üniversitesi’nde yaptı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini ise bu dalda en prestijli okullardan olan London School of Economics’ten aldı. 1992-93 yılları arasında London School of Economics’te ders verdi. 1993’te ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitü- sü’nde ders vermeye başladı. 2000 yılında profesörlüğe yükseldi. Halen bu üniversitede görev yapıyor.

Ödülleri : 2005 yılında John Bates Clark madalyası aldı. John Bates Clark madalyası her iki yılda bir ekonomi bilimine en büyük katkıyı yapan 40 yaş altındaki bir bilim adamına veriliyor. Daron Acemoğlu 2013 yılında ise Türkiye Kültür ve Sanat ödülünü aldı. Acemoğlu son olarak 2014 yılında Ulusal Bilim Akademisi üyesi seçildi. (İNTERNET HABER)

Editör: Wan Haber