Ünlü oyuncu Sarp Akkaya uzun bir aradan sonra yeni bir projeyle ekranlarda yer almaya hazırlanıyor! Oyunculuk performansı ile büyük bir hayran kitlesi olan Sarp Akkaya'dan hayranlarına büyük müjde!

Daha önce birçok önemli yapımda rol alarak izleyici karşısına çıkan ünlü oyuncu Sarp Akkaya, bu sezon final yapması planlanan ve Show TV ekranlarında yer alan bir diziyle ekranlarda yer alacak! Reyting rekorları kıran Çukur dizisinde yer alacak olan ünlü oyuncunun oynayacağı rol de belli oldu! 'Şahran' isimli karakteri canlandıracak olan Sarp Akkaya dizide Amca Koçovalı'nın son kozu olarak ortaya çıkacak!

En son Ferhat ile Şirin dizisiyle televizyon ekranlarında yer alan Sarp Akkaya'nın yeni dizi müjdesi ise hayranlarını çok sevindirdi!

Sarp Akkaya kimdir?
13 Mayıs 1980 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Memur bir ailenin çocuğu olan Sarp Akkaya'nın kendisi gibi oyuncu olan Esra Akkaya isminde bir ablası bir de ikiz kardeşi olan Kaya Akkaya isminde kardeşi vardır. Oyunculukla hep ilgili olan Sarp Akkaya, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü kazanmış ve buradan mezun olmuştur. Daha sonra ise birçok tiyatro topluluğuna katılmış ve birçok oyunda rol almıştır. Ardından ise Bizim Aile, Ah Be İstanbul, Kurtlar Vadisi Pusu, Sürgün Hayatlar, Ezel ve Mavi Kelebekler gibi yapımlarda yer aldı. 2012 senesinde rol aldığı Suskunlar dizisi ile tanınmıştır. Daha sonrasında ise Şubat ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde Atmaca karakteri ile karşımıza çıkmıştır. Ardından Racon, Evli ve Öfkeli, Paramparça gibi yapımlarda rol almış ve sonrasında Söz, Kurşun ve Ferhat İle Şirin gibi dizilerde karşımıza çıkmıştır. En son ise Çukur dizisinde Şahran karakteri ile televizyonlarda yer aldı. Sarp Akkaya, 2017 senesinde Sinem Yalçınkaya ile evlenmiştir.

Editör: Wan Haber