Aslen Sivaslı olan Cem Yılmaz’ın annesinin adı Sabahat hanım, babasının adı Arif Bey'dir. Can adında bir ağabeyi ve Özge isminde bir kız kardeşi daha bulunan Cem Yılmaz, Kocamustafapaşa’daki Mehmet Akif İlkokulu’nda 4. sınıfta okurken ailesi ile birlikte Bahçelievler’e taşınmak zorunda kaldı. Ortaokulu Bahçelievler de Kazım Karabekir Ortaokulunda tamamlayan Cem Yılmaz lise öğrenimini Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesinde tamamlamıştır. Bir mizah dergisi olan Leman dergisinde karikatür çizim ve çalışmaları ile tanınan ve daha sonra lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve otel işletmeciliği bölümünden sürdüren Cem Yılmaz İki işi aynı arada yaşamanın hem zor hem de gurur verici olduğunu dile getirmektedir. İlk stand-up gösterisini Leman Kültür Merkezi’nde 1995 senesinin Ağustos ayında oluşturdu. Aynı senenin aralık ayında ise Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahne almaya başlayan Cem Yılmaz, 2001 senesi sonuna kadar 1200 ün üzerinde gösterilen çıktı. Hemen hemen bütün gösterileri kapalı gişe şeklinde oynandı. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Amerika’da da çeşitli turnelere çıkarak stand-up ve tiyatro gösterilerinde bulundu.

Cem Yılmaz

Reklam piyasasında da adından söz ettirmeyi başaran ünlü sanatçı, Panasonic reklamlarının Radyo sponsorları  ile 2 yıl üst üste kristal elma ödülüne layık görüldü. Radyo sporlarının yanı sıra aynı zamanda Panasonic, Mavi Jeans, Telsim, Doritos, Opet ve Türk Telekom gibi ünlü markaların Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili çekilen bütün reklamlarda oynadı.

Askerliği

2001 senesinde Cem Yılmaz askerliğini Ankara Mamak muhabere bilgi sistemleri Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 18 ay boyunca tamamlamıştır. 12 kasım 2004 senesinde vizyona giren çekimleri tamamlanmasına karşılığı yapımcı firma ile yaşanan çeşitli problemler nedeniyle montajı ve gösterimi Geciken, 4 farklı karakterde oynayarak baş rolünü üstlenmiş olduğu Ömer Faruk Sorak'ın yönetmenliğini yaptığı Gora ile bir kez daha milyonları sinema salonlarına çekmeyi başarmıştır.

Aşk Hayatı

Son zamanlarda kendisinden yaşça bayağı küçük olan oyuncu Serenay Sarıkaya ile el ele görüntülenmesinin ardından aşk haberleri magazin dünyasına bomba gibi düşmüştü. Halende ikili, evlilik hazırlıkları peşinde oldukları ile ilgili haberlerle ilgili net bir cevap vermeyerek insanların daha fazla merak etmelerine neden olmaktadır.
 

Editör: Wan Haber