Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Melih Bulu'ya karşı protestolar sürerken Biray Kolluoğlu ismi gündem oldu. 

Peki Biray Kolluoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Neden gündem oldu? Ne söyledi?

BİRAY KOLLUĞOLU KİMDİR?

Biray Kolluoğlu 2002 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

1989 yılında Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, yüksek lisans derecesini Lancaster Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1994 yılında, doktora derecesini Amerika Birleşik Devletleri’nde Binghamton Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 2002 yılında almıştır. 2004 yılında Berlin Wissenschaftskolleg’de doktora sonrası çalışma yapmış olup ilgi alanları arasında şehir sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, mekan ve hafıza sosyoloji alanlarında çalışmaları vardır.

İzmir tarihi, İstanbul’da mekansal ve sosyal ayrışma, kapalı siteler, kentsel dönüşüm projeleri, Doğu Akdeniz Liman kentleri, Türkiye’de sivil toplum hareketleri konularında araştırmalar yürütmüş olan Kolluoğlu’nun derlediği Cities of the Mediterranean: From The Ottomans to the Present başlıklı kitabı Osmanlılardan Günümüze Doğu Akdeniz Kentleri olarak Türkçe’ye çevrilmiştir.

Biray Kolluoğlu New Perspective on Turkey dergisinin de editörlüğünü yürütmektedir. 2008-2012 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı olarak görev yapmış olan Biray Kolluoğlu şu sırada Sosyoloji Bölümü Başkanıdır.

BİRAY KOLLUĞOLU NE SÖYLEDİ? NE DEDİ?

Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolar için aralarında Biray Kolluoğlu'nun da yer aldığı Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri destek veriyor.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri cuma günü kampüste yaptıkları açıklamada, "Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

Editör: Wan Haber