Televizyon dünyasının sevilen oyuncusu şimdilerde yeni projelerde yer almaya hazırlanıyor. Yılmaz Erdoğan’ın eski eşi olarak bilinen Bilgin, çeşitli projelerde kendini göstermiştir ve göstermeye devam ediyor. Belçim Bilgin küçük yaşlarından itibaren oyuncu olacağını söylemiştir. Henüz okula gitmeden önce oyunculuk konusunda kariyer yapmak istediğini herkese söylemiştir ve bu konu üzerine eğitimler almaya karar vermiştir. Oyunculuk yapmaya başlayan Bilgin, verdiği birçok röportajda oyunculuk konusunda büyük bir tutkusu olduğunu öne sürmüştü. 
Belçim Bilgin kimdir?
Belçim Bilgin, 1983 yılında hayata gözlerini açmıştır. Ankara’da dünyaya gelen Bilgin, şimdilerde İstanbul’da yaşamaktadır. Türk dizi ve film dünyasının sevilen oyuncusudur. 38 yaşında olan Bilgin, oyunculuk konusunda kariyer yapma hayallerini gerçekleştirmiştir. Belçim Bilgin 2006 yılında Yılmaz Erdoğan ile dünya evine girmiştir. İkili bu evliliği 2018 yılında noktalama kararı almıştır. Belçim Bilgin ve Yılmaz Erdoğan çiftinin evliliklerinden Rodin Nazım Erdoğan adında bir çocuk dünyaya gelmiştir. Belçim Bilgin Kürt kökenlidir. Babası Diyarbakır annesi ise Mardinlidir. Bir süre Batman’da yaşayan ünlü oyuncu Ankara’ya yerleştikten sonra uzun yıllar Ankara’da ikamet etmiştir. 
Belçim Bilgin’in boyu kaçtır?
Ünlü oyuncu Belçim Bilgin 1,70 cm boyundadır. 
Belçim Bilgin hangi dizilerde yer aldı?
Belçim Bilgin, Kördüğüm, Sadece Sen, Kelebeğin Rüyası, Komplo, Aşk Tesadüfleri Sever, Annemin Yarası, Gergedan Mevsimi, Cebimdeki Yabancı, Çalsın Sazlar, Kurtuluş Son Durak, Sıfır Kilometre, Rüzgar Acı Kiraz, Hatırla Sevgili, Dol, Sessiz, Güz Sancısı, 7 Yüz, Unutma Beni İstanbul ve Fi gibi projelerde yer almıştır. Kelebeğin Rüyası adlı proje adeta büyük bir ilgi görmüştür. Reyting rekorları kıran filmde yer alan ünlü isim şimdilerde yeni yeni projeler ile gündeme gelmeye devam ediyor. Büyük başarılara imza atan Belçim Bilgin, kendinden çok kez söz ettirmeye devam ediyor. 

Editör: Wan Haber