İbo Show'un bu akşam yani 20 Şubat cumartesi akşamı Star TV'de yayınlanan programına kimlerin katılacağı merak konusu olmuştu. Katılımcılar arasında Bedia Akartürk de var. Bedia Akartürk'ün yaşamı ile ilgili merak edilenleri pek çok soru bu makalede yanıtını bulacak.

Bedia Akartürk kimdir, nerelidir Kaç yaşındadır?

4 Şubat 1941 senesinde İzmir'de dünyaya gelen Bedia Akartürk, Türk Halk Müziği sanatçısıdır. Bedia Akartürk, ailenin tek çocuğu olduğu için soyadını hiç değiştirmeden Akartürk olarak sürdürmüş ve böylelikle soyadını hiç değiştirmemiştir. Bedia Akartürk, sanat yaşamına yine doğduğu İzmir'in Ödemiş ilçesinde ilk adımını atmıştır. Daha sonrasında ise Yaşını da büyüterek İzmir’ radyosunda çeşitli faaliyetlerde bulunmaya başlayan ünlü sanatçı Bedia Akartürk, 9 sene boyunca İzmir radyosunda edinmiş olduğu pek çok tecrübenin sonrasında Ankara radyosuna geçmiştir. Sanatçı, sanat yaşamını Ankara radyosunda sürdürmüş ve yine Ankara radyosundan emekli olmuştur. Özellikle de o zamanlarda herkese nasip olmayan Paris Olimpia da muhteşem bir konser verme şansını da yakalayan ünlü sanatçı Bedia Akartürk, Türkçeyi en güzel biçimde temsil etme fırsatını da yakalamıştır. Sanat yaşamına 6 sinema filmi ile sayısız pek çok albüm satan ünlü sanatçı Bedia Akartürk, Edirne'den Kars'a kadar bütün Türkiye'nin sevgisini kazanmayı başarmıştır ve 7 ilde Fahri hemşehrilik unvanına layık görülmüştür.

Bedia Akartürk Müzesi kuruldu!

Türkiye'nin adeta yaşayan Efsanesi Bedia Akartürk Müzesi'nin açılmasından hemen sonra bu müzede Bedia Akartürk'ün şimdiye kadar almış olduğu bütün ödüllerin yanı sıra, aynı zamanda giymiş olduğu sahne kıyafetleri ile resimleri ve kendi eli ile özel bir şekilde hazırlamış olduğu yöresel kıyafetleri bebekler üzerinde görmek mümkündür.

Bedia Akartürk Hangi ödülleri almıştır?

  • 250'nin üzerinde plaket,
  • 7 ilde Fahri hemşehrilik ödülü,
  • Altın bağlama,
  • 6 altın plak,
  • Altın plak (Zühtü albümüne verilmiştir)
  • Altın Taç (10 sene boyunca İzmir fuarında aralıksız bir şekilde çalışmasından dolayı kendisine verilmiştir)
  • Altın kaşık (en son tahta kaşık albümüne verilmiştir).

80 yaşındaki ünlü sanatçı Bedia Akartürk, halen sanatını icra etmeye devam ediyor.

Editör: Wan Haber