Personel alımı ilanlarının yayınlanmasıyla hangi kurumlar personel alacak hangi kurum ne kadar personel alacak kurumların personel alımı şartları nelerdir merak ediliyor? Peki kurumlar hangi bölüm mezunlarını alacak? Başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

27 Ekim 2021

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS 60 Puanla Kamu Personeli Alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Merkez Döner Sermaye İşletmesi en az KPSS 60 puanı bulunan adaylar arasından kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. İŞKUR Başvuruları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Duyurusu

Bakanlık en az KPSS 60 puanı bulunan adaylar arasından personel alımı yapacak. İŞKUR başvuruları başlamış olup 1 Kasım 2021 tarihi bitimine kadar devam edecektir. Daimi kadroda alım için başvuru detayları paylaşıldı.

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu 00006372292 iş ilan numarası ile yapacaktır. 27 Ekim 2021 tarihinde başlayan ilana 1 Ekim 2021 tarihi bitimine kadar elektronik ortamda başvuru yapılabilir. Çalışma adresi olarak Ankara açıklanmıştır.

Genel İŞKUR Başvuru Şartları

Başvuru yapacaklar 18 yaşını doldurmuş ve 40 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor.

2021 yılına ait KPSS P 121 Puanından en az 60 puan ve üzeri almış olmak ve sahip olunan KPSS puanının süresinin dolmamış olması gerekiyor.

Belgelendirilmiş en az 2 (iki) yıl mesleki deneyiminin olması gerekmektedir.

Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden en az 4 yıllık lisans mezunu olması isteniyor.

Öğretmen alımı başvurusu yapacak adaylarda ikamet şartı aranmaktadır. Ankara il ve ilçelerinden başvuru kabul edilecek.

Başvuru yaparak listelere giren adaylar, ilan şartlarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini ilanı veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz eder.

Belge teslim tarihi ve yeri, ilanda ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde adaylara duyurulur. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılır.

Listeden çıkarılan kişilerin yerine kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilir. Belge teslimi ve kontrolü işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun tercihine göre sınavdan önce veya sonra yapılabilir.

kamu:alımları

Editör: Wan Haber