Rekabet kurumları 5-8 bin TL maaşla 60 personel alımı yapağını duyurdu. 8 Ekim'de başlayacak olan başvurular 12 Ekim günü son bulacak. Peki, Kimler başvuru yapabilir? Alımlar hangi kadroda olacak? ilana nasıl başvurulur? Başvuru şartları neler?

Rekabet Kurumu 60 Kamu Personeli Alımı İlanı

Rekabet Kurumu bünyesine yeni 60 kamu personeli alımı yapılacağı resmi olarak yayınlandı. Kurum tarafından yapılan ilanda alınacak 60 personelin seçiminde giriş sınavı düzenleneceği bu sınavlarında yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşacak.

Rekabet Kurumu Personel Alımı Mezuniyet Şartları

Kurum tarafından alınacak Rekabet Uzman Yardımcısı personellerin 25 kişi genel kadrosuna lisans İktisat, siyasal bilgiler, işletme, işletme mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölüm mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek,

Rekabet Uzman Yardımcısı 20 kişili Hukuk kadrosu için Hukuk Fakültesi mezunları başvuru yapabilecek,

Rekabet uzman yardımcısı alımı 15 kişi bilişim personeli kadrosu olarak alınacak ve Bilgisayar mühendisliği, istatistik ve bilgisayar, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, adli bilişim mühendisliği, yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği, yapay zeka mühendisliği lisans mezunları başvuru yapabilecek.

Sınava Katılma Koşulları

Adayların sınavın düzenleneceği yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları,

Mesleğini yapmasına engel zihinsel hastalığı bulunmaması,

Son başvuru tarihi itibariyle 2020 ve 2021 yılında düzenlenen KPSS sınavlarından branşlara göre en az 80puan almış olmaları gibi başlıca şartlar aranmaktadır.

Rekabet Kurumu 60 Personel Alımı Başvuru Tarihleri

Rekabet Kurumu bünyesine alınacak 60 kamu personeli alımına başvuru şartlarını taşıyan personel adaylarının 8 Ekim 2021 tarihi ile 12 Kasım 2021 tarihleri arasında “sinavbasvuru.rekabet.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılması gerekmektedir.

Editör: Wan Haber