İnfaz koruma memuru nasıl olunur konusu birçok insan tarafından araştırılmaktadır. Kimler gardiyan olabilir? gardiyan olabilmenin şartları neler? Kadınlarda aranan şartlar neler? Nasıl İnfaz Koruma Memuru Olunur ve Bayan Gardiyan Olmak İçin Gerekli Şartlar hakkında detaylı bilgilendiriyoruz. 

İnfaz Koruma Memuru Nasıl Olunur
İnfaz koruma memuru nasıl olunur konusu birçok insan tarafından araştırılmaktadır. İnfaz koruma memurunu çoğu kişi gardiyan olarak bilir ve nasıl gardiyan olunacağını merak eder.

Her yıl Adalet Bakanlığı tarafından memur alımları yapılır. Başvuruyu Adalet Bakanlığı internet üzerinden online olarak da yapabilirsiniz. Başvurular e-devlet hesabınız üzerinden gerçekleştirilir.

 Gardiyan olmak için KPSS sınavına girerek geçer not almak ya da eğer devlet memurluğu yaptıysanız ve istifa ettiyseniz başvurabilirsiniz. Sınavı kazandıktan sonra bir de mülakat sınavına girersiniz. Adalet bakanlığı personel alım duyurularını https://adalet.gov.tr/Arsiv/duyuru adresinden takip edebilirsiniz.

Bayan Gardiyan Olmak İçin Gerekli Şartlar
Gardiyan Nasıl Olunur 2021 Bayan
Bayan Gardiyan Olmak İçin Gerekli Şartlar
Kadınların gardiyan olması için en az 1.60cm boyunda olması gerekir. Bayan gardiyan olmak için gerekli şartlar:

TC vatandaşı olmanız gerekir.
Boyunuz ile kilonuz arasında olan fark 17 sayısından fazla 13 sayısından az olmaması gerekir.
18 yaşından büyük olmanız gerekir.
30 yaşını bitirmemiş olmanız gerekir.
Yazılı olarak sınava girersiniz ve geçer not aldıktan sonra mülakat sınavına girersiniz. KPSS ile girmek istiyorsanız 70 üzeri puan almanız gerekir.

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru
İnfaz memuru olduğunuzda ilk göreviniz tutuklu olan insanların kaydını tutmaktır. Tutuklu olan kişilerin aramasını gerçekleştirirler ve tehlikeli kategorisinde olan eşya varsa bunları alırlar. Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru cezaevinde düzeni sağlar.

Tutuklu kişilerin koğuşlara giriş ve çıkışlarını düzenler. Kaçma girişimi olursa bunları engeller ve önlem alır. Koğuşlar arasında düzenli olarak kontrol gerçekleştirir. Yemek ihtiyacını giderir ve temizlik ihtiyacınız yerine getirilmesini sağlar. Tutukluların düzenli olarak sayılmasından sorumlu olarak düzeni

Kadın gardiyan olabilmek için öncelikle boyunuzun en az 1.60cm olması gerekir. Daha sonra KPSS sınavına girerek 70 geçer not almalısınız. Gardiyan nasıl olunur 2021 bayan şartlarından biri de hem yazılı sınavları hem de sözlü sınavları geçmektir.

Daha önce devlet memurluğu yaptıysanız KPSS sınavına girmeden de gardiyan olmak için başvurabilirsiniz. Her yıl düzenli olarak gardiyan alımı için Adalet Bakanlığı kişi sayısı açıklar. Başvurular belirli günler içerisinde yapılır ve yine internetten takip edebilirsiniz.

Editör: Wan Haber