Türkiye Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü 750 gümrük muhafaza memuru alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde fiziki yeterlilik sınavları da bitmesinden sonra fiziki yeterlilik sınavı bünyesinde sözlü sınava katılacak adaylar da belli oldu. Gümrük Mufahaza Memurluğu nedir?  Nasıl Gümrük Mufahaza Memuru olunur? Gümrük Mufahaza Memuru olmanın şartları neler?

Gümrük Muhafaza Memuru Alımı Fiziki Yeterlilik Sınavı Nasıl Yapıldı?

Gümrük Mufahaza Memurluğu için düzenlenen parkur ışığında adayların parkur sınavından aldıkları puana bağlı olarak fiziki yeterlik sınav puanı da esas alınarak var olan puanı oluşturulacaktır. Burada belirlenen puan en yüksekten başlayarak sıralanacak alım yapılacak kadronun iki katı aday sözlü sınavına çağrılmıştır.

Gümrük Muhafaza Memuru Nasıl Olunur?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalışan gümrük muhafaza memurları gümrük giriş çıkışlarının güvenliğini sağlayan ve buralarda denetim yapan kişilerdir.

Gümrük muhafaza memuru olabilmek için lisans mezunu olma şartı bulunmaktadır. Lisans mezunu aldığı P3 KPSS puanına bağlı olarak adayların 750 kadro için yaptığı başvuru sonuçlarına bağlı olarak  fiziki yeterlilik parkuru da tamamlandıktan sonra sözlü sınava katılacak adaylar da belli olmaya başladı.

Ticaret Bakanlığı 750 Gümrük Muhafaza Memuru Alımı Sözlü Sınav Uygulaması

Ticaret Bakanlığı bünyesinde alınacak 750 gümrük koruma memuru sözlü sınav uygulamasında adayların düzenine konuşma kabiliyetine duruşuna ve soruları cevaplayış şekillerine bilimsel ve teknolojik gelişmelere yakınlığına özgüveni ikna kabiliyetine ve inandırıcılığına bakılacaktır. Bu alanlarda var olan bir değerlendirme çizelgesine bağlı olarak 750 gümrük koruma memuru alımı yapılacaktır. Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinde duyuruya ulaşabilirsiniz.

Editör: Wan Haber