Merkez bankası resmi sayfasında yayınladığı ilana göre 40 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. yapılan kamu personeli alımları için 40 kontenjan açıldığı duyuruldu. Başvurular online olarak yapılacağı açıklandı.Başvurular nasıl yapılacak? hangi pozisyondan personel alımı yapılacak? personel alımı başvuru şartları neler?

Alınacak unvanların ise Merkez Bankasının yaptığı ilanda tek unvanda olduğu ve bu unvanın Uzman personeli olduğu açıklandı. Alımı yapılacak uzman unvanın kadrolu olduğu açıklandı.

Çalışma yeri olarak merkez bankasının yaptığı açıklamalarda İstanbul ve Ankara şehirleri olarak açıklanmıştır.

Nasıl ve Hangi Tarihlerde Başvurular Yapılır?

Başvurular başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere 8 Eylül 2021 tarihi itibari ile alınmaya başlanmıştır. En geç müracaatların 4 Ekim 2021 tarihine kadar belirtilen şekilde sen geç saat 17:30 a kadar müracaatlarını tamamlamış olması gerekmektedir.

Müracaatlar online yapılacak olup sadece başvurular insankaynaklari.tcmb.gov.tr internet adresine istenilen belgelerin de eklenmesi yolu ile elektronik ortamda yapılacaktır. Müracaatlar sadece belirtildiği şekilde yapılacaktır. Başka türden yapılan müracaatlar reddedilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak. 1 Ocak 1987 ve daha sonra doğmuş olmak. 1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış olması gerekiyor.

Başvuruların yapılacağı unvan gereği adayların görevini yapmasında en gel herhangi bir probleminin bulunmaması gerekiyor. Başka bir kuruma zorunlu hizmet veren adaylar ilana başvuru yapamayacaktır.

Başvurular sadece online olacaktır.

Başvuru kılavuzu

kaynak:kamupersonelialim

Editör: Wan Haber