Lise mezunu vatandaşlardan, polis ya da Jandarma olmak isteyen adaylara yeni bir şans geliyor. Polis olmak isteyen lise mezunları açısından bir açıklama geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada, Polis Meslek Yüksek Okulu ve Jandarma Meslek Yüksekokulu ile JGSY'ye başvuru yapmak isteyen fakat YKS başvuru gerçekleştirmemiş olan adaylar açısından geç başvuru ekranının açılacağına yer verildi. Lise mezunları arasından Jandarma Meslek Yüksekokulu'na subay astsubay öğrenci alımı yapılacak. Alınacak olan adaylara, astsubaylık açısından iki yıl eğitim görecek. Subaylık için ise 4 yıl eğitim görecekler. Eğitimin nihayetinde adaylar, Jandarma emrinde Subay ve Astsubay olarak göreve başlayacak.
 

Lise mezunları arasından jandarma ile polis alımı açısından önemli bir adım atıldı. ÖSYM'den yapılan açıklamada başvuru duyurusuna geriledi. Polis Meslek Yüksek Okulu polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların yks-tyt oturumuna başvuru yapması ve bu sınava girmesi gerekir şeklinde açıklama yapıldı.
 

Lise Mezunu Jandarma Alımı
 

Lise mezunları arasında, jandarma meslek yüksek okuluna Subay ve Astsubay öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Alınacak adayları, astsubaylık için 2 sene eğitim görecek, subay statüsü için ise 4 yıl boyunca eğitim görülecek. Eğitimin sonucunda adaylar, Jandarma bünyesinde Subay ve Astsubay olarak görev yapacak.
 

Lise Mezunu Polis Alımı
 

Polis Meslek Yüksek Okulu polis alımlarına başvuru yapacak olan adayların YKS tyt başvuru yapması ve bu sınava girmesi gerekecek. Lise mezunlarının başvuru yapabildiği Polis Meslek Yüksek okulu'da yaş artı 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın Ekim ayının ilk günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak. 'şartı aranıyor.

Editör: Wan Haber