Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı amacıyla değişik ilanlar yayınladı.  Yayımlanmış ilanları göre bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 515 kamu personeli alınacak nokta işte haber ile ilgili detaylar...

Bakanlık 515 Kamu Personeli Alımı Yapacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile yayınlanmış ilanlara göre 515 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Bu yönde bakanlık 4 değişik ilan yayımladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değişik birimlerinde olmak üzere kadro dağılımı ise şöyledir.

Devlet orkestralarında 47, Devlet Tiyatro Genel Müdürlüğü'ne 119, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne 77 personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

18 yaşını tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, TCK 53. maddesi de belirtilen suçlardan herhangi birinden bir ya da daha fazla hapis cezasına çarptırılmış olmak, erkek adaylar açısından askerlikle ilişkisi bulunmamak, görevini devamlı yapmasına mani olacak herhangi bir akıl hastalığı bulunmamak.

272 Personel Alımı Detayları:

Bakanlık, Diyarbakır müze Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 210 vasıfsız beden işçisi başta olmak üzere 32 arkeolog, 2 sanat tarihçisi,4 restoratör, 1 Mimar, 4 aşçı, 3 şoför, 14, 2 antropolog alımı gerçekleştirecek.

Bahsi geçen unvanlara başvuru gerçekleştirmek isteyen adayların vakit geçirmeden Bakanlığın internet sitesinden alım ile ilgili şartlara ve koşullara bakması gerekir. Özellikle de başvuru tarihinin en son ne zaman biteceği hususu da önem arz ediyor.

Editör: Wan Haber