ÖSYM’nin merakla beklenen KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması için tercihler başladı ve sabırsızlıkla bekleyen adaylar ise müracaatlarını artık yapabiliyor. Buna göre en çok tercih edilecek olan kadrolardan 2’si tekniker ve teknisyen kadroları olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Yıllık bazda lise mezunları ve meslek yüksekokulları mezunlarının başvurabileceği tekniker ve teknisyen alımları Merkezi atama bağlamında da yapılacak. Buna göre 128 tekniker ve teknisyen alımı yapılacak.

 Konu ile ilgili merak edilenlerin tamamı ve çok daha fazlası bu makalede sizler için yazıldı, hepinize keyifli okumalar dileriz.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nasıldır?

Teknisyenler açısından Meslek Lisesi mezunlarından 33 kişilik bir alım yapılacak ve tekniker açısından Meslek Yüksekokulu mezunları grubundan 95 kişilik bir alım yapılacaktır.

 Lisans mezunları tekniker ve teknisyen pozisyonları açısından başvuru yapamamaktadır.

 Peki ilgili ilanlara adaylar başvurularını nasıl yapacaklar, gereken şartlar nelerdir işe cevabı makalemizde...

Başvurular Nasıl Yapılır?

Lise mezunları teknisyen alımlarına başvuru yapabilmektedir ve 33 kişilik bir yerleştirme gerçekleştirilecek. Önlisans mezunları tekniker alımlarına başvurabilmekte, 95 kişilik yerleştirme kontenjanı açılmıştır.

 Buna göre başvuruları halen devam ediyor, 7 Ocak tarihine kadar başvuruların yapılması gerekir. Adayların başvurularını yapmadan önce koşulları iyice okumaları gerekir.

Kamu personeli alımları ile ilgili haberlerin tamamını detaylı bir şekilde bu satırlardan okuyabilirsiniz.

Editör: Wan Haber