Bugün yani 14 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde eksiklikleri karşılamak amacıyla değişik illerde olmak üzere kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Kamu personeli kadrosunda önlisans (2 yıllık üniversite) mezunu şoför alımı gerçekleştirilecek. Bu bağlamda:

657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde A bendi hükümleri kapsamında yapılacak sözlü sınav esas alınarak sözleşmeli bir şekilde destek personeli (şoför) alımı yapılacak.

280 Şoför Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

  • 657 sayılı kanunun 48 maddesinin A bendinde bulunan genel koşulları taşımak,
  • 01.01 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Üniversitelerin önlisans yani 2 yıllık programlarının herhangi birinden mezun olmak,
  • KPSS'den en az 70 puan almış olmak,
  • Henüz süresi dolmamış D sınıfı ya da D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • üresi içinde başvuru yapmak,

Başvurular Yarın (15 Şubat) başlıyor!

İlana başvurmak isteyen adayların sinav.gib.gov.tr adresinde bulunan online sınav sistemine kayıt yaparak sistemde bulunan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları gerekir.

Sistemde bulunan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurduktan sonra başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar da internet sayfası üzerinde bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle de bu ilana başvuracak olan adayların, 15 Şubat yani yarın bu başvurulara erişim sağlamaları ve eksiksiz bir şekilde formları doldurmaları gerekir.

Editör: Wan Haber