Jandarma Genel Komutanlığı aracılığı ile ilan edilen duyuruya göre 550 subay alımı gerçekleştirilecek. Branşlara göre kadro dağılımı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, subay alımı ilanı yayımlandı 550 subay alımı için ilana çıktı.

Buna göre 2020 senesine göre subay alımı da kadro sayısı artırıldı. Jandarma sınıfı açısından 437 kişilik alım yapılacak iken, toplamda 550 kişilik subay alımı gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi 2021 senesi içinde de subay alımında KPSS ile ALES şartı aranmaktadır işte ilgili detaylar haberimizde...

Jandarma Subay Alımında Hangi Şartları Arıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı virgüllü 550 subay alımı ilanı gerçekleştirdiği. Adayların, başvuru yapabilmek amacıyla lisans eğitim mezuniyetine sahip olmalar, KPSS'den 65 ile üzerinde puan almış olmaları, ALES'ten 65 ile üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı vatandaş nokta jandarma.gov.tr uygulaması üzerinden başvurular yapılacaktır. İlgili sayfaya e-devlet uygulaması üzerinden giriş yapan adaylar profillerini inceleyebilir ve müracaatlarını da en son bitim tarihine kadar gerçekleştirebilir.

Jandarma subay alım ilanlarına başvuru yapıp Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde personel olarak istihdam edilmek isteyen adaylar belirlenen tarihlerine kadar belirlenen linki tıklayıp başvuru ile ilgili gereken bütün işlemleri yerine getirmeleri, ve başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekir.

Editör: Wan Haber