İşkur personel alımları başladı mı? Herkesin merak ettiği alımlar açıklandı peki hangi mesleklerde alımlar olacaktır. Hangi bölümlerden alımlar olacaktır? Alımlara kimler başvuru yapabilir? Belli bir bölüm mezunu şartı var mı?

Alım yapılacak olan meslekler!

TÜRKİYE İş Kurumu, 130 bin açık işe uygun personelleri hızlı bir biçimde yerleştirmek için alımlarını başlattı. Aralarında acil tıp teknisyeni, ahşap boyama elemanı, akaryakıt satış elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisinin bulunduğu birçok meslekte iş ilanı bulunuyor.

İŞKUR istihdam seferberliğinde kilit rol oynadı. 9 ay içerisinde pandemi koşullarının da olmasına karşın 988 bin kişilik istihdam ile rekor kırdı. Kurum aracılığıyla iş arayanlar özel sektöre yerleştirildi.

Açık işler arasında makine mühendisinden, bilgisayarlı makine kullanıcısına, bekçiden, banka müşteri temsilcisine kadar beyaz ve mavi yakalar olmak üzere bir çok alanda iş fırsatı yer alıyor.

Gelecek yıl belirlenen istihdam 1 milyon 170 bin civarında olacak. Prim teşviki, destek ve indirimler devam edecek.

İş arayanlar güzel haber geldi! İŞKUR 130 bin işçi alınacağını duyurdu! İşte alım yapılacak olan meslekler 4

İstihdamın arttırması amacıyla; "Artı istihdam, istihdama dönüş prim desteği, 5 puanlık prim indirimi, engelli istihdam teşviki, ilave 6 puanlık prim indirimi, genç girişimci teşviki, sosyal hizmetlerden yararlanan çocukların istihdamı" öncelikli olmak üzere 20 civarı başlık altında destek sağlanacak.

Bu sene teşvikli yatırımlara istihdam desteği çerçevesinde, işçi başına aylık; en az altı bölgede 1234 lira, diğer bölgelerde ise 733 lira teşvik verildi.

Bu yıl içerisinde istihdamda artışının en yüksek olduğu alanlar sağlık hizmetleri, bina inşaatı, konaklama, perakende ticaret ve giyim eşyaları imalatı oldu.

Aktif iş gücü hizmetleri, mesleki eğitim kursları, işbaşı, girişimcilik eğitim programları uygulayan İŞKUR; binlerce gence, kadına iş bulma olanağı sağlarken, işverenler de nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Geçerli İş Kanunu’na göre sürekli, geçici veya mevsimlik işçilerin istihdam aşamaları İŞKUR üzerinden sağlanıyor. Kurumun internet sayfasındaki açık iş ilanları bölümünde işçi alım ilanları yer alıyor.

130 BİN AÇIK İŞ

An itibariyle 130 bin açık iş alanı site üzerinde görüntülenmekte. Açık işler arasında imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama alanları ilk sıralarda geliyor.

İŞKUR’un açık iş listesinde aşağıda yer alanlar ve benzeri birçok meslek bulunuyor:

"Acil tıp teknisyeni, ahşap boyama elemanı, akaryakıt satış elemanı, aşçı, kaynakçı, ayakkabı imalatçısı, beden işçisi, bekçi, bilgisayar donanım, teknoloji teknikeri, bilgisayar kurulum bakım elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi...

...gıda mühendisi ve teknikeri, tekstilde kalite kontrolcü, konfeksiyon işçisi, makine mühendisi, lojistik eleman, makineci (dikiş), mekanik bakım onarımcısı, bankada müşteri temsilcisi, ön muhasebeci"

kaynak:bölge gündem

Editör: Wan Haber