Diyanet İşleri Başkanlığı 30 yeni kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Alımlar 2 farklı pozisyonda olacak. yapılacak alım ile ilgili detayları paylaştık. Memur alımı hangi pozisyonlarda olacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatı bünyesine 30 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Alımı yapılacak unvanların 2 farklı unvanda olduğu ve bu unvanların Dini Musiki Öğretmeni ve Kuranı Kerim öğretmeni olmak üzere 2 farklı nitelikte olduğu açıklandı.

Alımı yapılacak memur kadrosunun kontenjan dağılımı olarak 15 Kuranı Kerim öğretmeni ve 15 Dini Musiki Öğretmeni olmak üzere 2 farklı nitelikte olduğu belirtildi.

Özel Şartlar Nelerdir?

Kuranı kerim öğretmenliği unvanına başvuru yapacaklar için özel şart olarak mezuniyet şartları aranıyor olup bu mezuniyetlerin aşere, takrip, Tayyibe kursu mezunu olma şartlarına sahip adaylar başvuru yapa bilecektir.

Dini Musiki Öğretmenliği Türk Din musikisi alanında yüksek lisans veya en az doktora yapmış olmak gerekiyor.

Dört yıllık eğitim veren üniversite veya belediyelerin konservatuvarlarından mezun olma şartı aranıyor.

Başkanlık tarafınca düzenlenmiş olan dini musiki kursunu tamamlamış olmak gerekmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Paylaşılan ilanda başvuru kılavuzuna göre başvurular sadece online olarak elektronik ortamda yapıla bilecek olup başvuru linki ise https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav linki üzerinden yapılacaktır.

Başvurular belirtilen şekil dışında şahsen veya posta yolu ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Öğretmen alımı başvuruları bu gün itibari ile alınmaya başlanmıştır. En geç müracaatların 11 Ekim 2021 tarihine kadar belirtilen saatler içerisinde yapılacaktır.

İlan metni

Kaynak:kamupersonelialim.com

Editör: Wan Haber