27. Dönem Pomem Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı?

Polis olmak isteyen adaylar, 8 ile 24 aralık 2021 tarihlerinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmişti. Polis akademisi başkanlığı tarafından yapılacak olan 27. dönem Pomem alımları ile ilgili ilk aşama olan sağlık kontrolü ise 15 şubat pazartesi günü yapılacak. 

Adaylar,  pomem sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu aracılığı ile ön sağlık kontrollerinden geçecekler. Pomem giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ile mülakat sınavı şeklinde gerçekleştirilecek.

İnternet uygulamaları üzerinden ilan edilecek olan yer ve tarihte adayların panel giriş sınavları gerçekleştirilecektir. Adayların ikameti illerine göre belirlenecek olan sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet uygulamaları üzerinden ilan edildikten sonra değiştirmeyecektir. Hakkında polis meslek eğitim merkezi öğrenci adayı olamaz kararı verilmiş adaylar, aynı başvuru dönemi içerisinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına kesinlikle itiraz edilemez. 

Ön Sağlık Kontrolü 

Polis olmak isteyenler pomem sınavlarına giriş yapmadan önce ön sağlık komisyonu aracılığı ile en sağlık kontrollerinden geçecekler. Ön sağlık kontrolü, emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu, adaylar hakkında polis meslek eğitim merkezi öğrenci adayı olur ya da polis meslek eğitim merkezi öğrenci adayı olamaz şeklinde karar verecektir. Hakkında polis meslek eğitim merkezi öğrenci aday olamaz kararı verilen adaylar bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

Editör: Wan Haber