Atama bekleyen sağlıkçılar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması ile sevinmişti. Koca Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak sorusuna aylar önce yaptığı açıklamasında "2-3 ay içinde atama ilanına çıkacağız, geniş programları içerecek. Sayıyı artırma mücadelesi içindeyim." demişti. Bu açıklama ile sevinen sağlıkçılara bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alınacağının müjdesini de milletimizle paylaşmak istiyorum." dedi. Peş peşe gelen müjdeli açıklamaların ardından atama bekleyen sağlıkçılar kendi branşlarında ve bölümlerinde ne kadar alım yapılacağını araştırmaya başladı.

2021 Tıbbi Sekreter atama sayısı kadro ve kontenjanı belli oldu mu?

Tıbbi Sekreter mezunları 2021 Sağlık Bakanlığı personel alımında kendilerine ne kadar kontenjan ayrılacağını araştırıyor. Yüzlerce Tıbbi Sekreter teknikeri Sağlık Bakanlığı bünyesine atanmak için kendi branşlarında iyi bir atama yapılmasını istiyor. Sağlık Bakanlığı 40 bin atama takvimine ilişkin tarihler henüz belli değil. Sağlık Bakanlığı 2021 yılı 40 bin sağlık personeli alımına ilişkin branş ve kadro sayılarının önüzümdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tıbbi sekreter teknikeri kaç kişi atanacak?

2021 Sağlık Bakanlığı personel alımlarına ilişkin önlisans Tıbbi Sekreter mezunu alımlarına dair sayı netleşmedi. İlerleyen günlerde 40 bin sağlık personeli atamasında her branştan ne kadar alım yapılcağı netleşecek.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman?

Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada "sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Koca "Sağlık çalışanlarından oluşan bu büyük aileye yeni üyelerin katılacağı müjdesini daha önce vermiştim. Bu konuda da çok yakında güzel haberleri öğrenmiş olacaksınız. Heyecanla aramıza katılmayı bekleyen genç kardeşlerim, beklediğiniz günün yaklaştığını ifade etmek isterim." dedi.

2020 yılı 18 bin sağlık personeli Anestezi kontenjanı

2020 yılı 18 bin sağlık personeli hemşire kontenjanı

kaynak:timeturk

Editör: Wan Haber