2021 Anestezi atama kadro ve branş dağılımı | Sağlık Bakanlığı anestezi teknikeri kaç kişi atanacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada atama bekleyen binlerce sağlıkçıya müjdeyi verdi. Erdoğan "40 bin sağlıkçı ataması yapacağız" dedi. Açıklamanın ardından anestezi teknikerleri de kendi branşlarında ne kadar atama olacağını araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçıları sevindiren açıklamasını Kabine Toplantısı sonrasında yaptı. Erdoğan açıklamasında "Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alınacağının müjdesini de milletimizle paylaşmak istiyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi sonrası atama bekleyen sağlıkçılar kendi branşlarında ne kadar kadro ayrıldığını merak edip araştırmaya başladı. Peki2021 yılı 40 bin sağlık personeli atamasında anestezi mezunu kaç kişi atanacak? 2021 Anestezi atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu?

2021 Anestezi atama kadro ve branş dağılımı

Sağlık Bakanlığı atamalarında Hemşirelik ve Ebelikten sonra alım sayısı en yüksek olan branşlardan biri de anestezidir. Anestezi tekniklerlerine sağlık kuruluşlarında oldukça fazla ihtiyaç duyuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından anestezi mezunları kendi branşlarında ne kadar atama olacağını araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı 2021 yılı 40 bin sağlık personeli alımına ilişkin branş ve kadro sayılarının önüzümdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı anestezi teknikeri kaç kişi atanacak?

Şu anda önlisans anestezi mezunu alımlarına ilişkin sayı netleşmedi. İlerleyen günlerde 40 bin sağlık personeli atamasında her branştan ne kadar alım yapılcağı netleşecek.

Sağlık Bakanlığı 40 bin personel alımı ne zaman?

Bakan Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada Sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak? sorusuna da yanıt verdi. Bakan Koca "Sağlık çalışanlarından oluşan bu büyük aileye yeni üyelerin katılacağı müjdesini daha önce vermiştim. Bu konuda da çok yakında güzel haberleri öğrenmiş olacaksınız. Heyecanla aramıza katılmayı bekleyen genç kardeşlerim, beklediğiniz günün yaklaştığını ifade etmek isterim." dedi.

2020 yılı 18 bin sağlık personeli Anestezi kontenjanı

2020 yılı 18 bin sağlık personeli hemşire kontenjanı

kaynak:tımeturk

Editör: Wan Haber