Zayıflamak Bu Kadar Kolay Olmadı

Her yemeğe başlamadan önce mutlaka bir bardak suyu içmeniz gerekmektedir. Su günlük olarak tüketmeniz gereken en önemli içecektir ve bu noktada 2 litrenin altına düşmemeniz gerekir. Yemekten önce su içmenin en büyük faydası ise yemek yeme hissinizi düşürmesidir. Bu sayede aşırı yemek yemekten kurtulmuş olacaksınız.

Öğünlerinizde Ufak Değişiklikler Yapın

Öğünlerinizde hafif etkiler bırakacak şekilde değişiklikler yapmalısınız. Örneğin çayınızı şekerli içiyorsanız yavaş yavaş düşürerek şekerden kurtulmanız gerekiyor. Başka bir örnek daha verecek olursak salatanızı sirkesiz yiyorsanız az az sirkeye alışmanız çok faydalı olacaktır. Bu şekilde faydasız ürünlerden faydalı ürünlere doğru geçişler yapmalısınız.

Tatlılardan Uzak Durun

Tatlılardan uzak durmamız gerektiğini biliyoruz. Ama canımız aşırı tatlı çektiyse ne yapacağız? Sorusuna verebileceğimiz en iyi cevap bitter çikolata olur. Tabi bunu da bir parça yemeniz çok önemli. Tatlılardan uzak durmak için her şeyi yapmalısınız. Sonrasında alınan kalorileri vermek hiç kolay olmuyor.

Zayıflamanın En Pratik Yolları

Porsiyonlara Kontrol

Porsiyonlarınızı yavaş yavaş azaltarak daha küçük tabaklara geçebilirsiniz.  Tabağınızın küçük olması fazla dolu bir görünüm vererek gözünüzü doyurmaya yetecektir.

Hareket Oranınızı Arttırın

Spor salonlarına gidip vakit harcamanıza ve para vermenize gerek kalmadan evinizde hareketler yapabilirsiniz. Bir iş yapmak için hareket edin veya yürüyüşe gidin ama mutlaka hayatınızda bir hareket olsun. Hareket sizin hem sağlıklı yaşamanızı hem de zayıflamanızı sağlar. Eviniz de asansör varsa merdivenleri tercih etmeniz de bu süreçte çok değerlidir.

İçeceklerin Büyük Bir Kısmı Kilo Aldırıyor

Bazılarımız içeceklerin kilolarımıza kattığı değeri bilemeyebilir. Ancak kola ve meyve suyu gibi içecekler vücuduna aşırı kalori miktarı ekler. Bu durumda nasıl kilo aldığınızı bile almazsınız. Bunları hayatınızdan yavaş yavaş çıkararak suya yönelin. Suyun faydalarını anlatmakla bitirmek mümkün değildir.

Editör: Wan Haber