Kendine yakışanı yap, kendine yakışanı giy, kendine yakışanı sür metodu kullanılarak aslında bir kadının, normal vücut hatlarının Tam aksine bir giydiği herhangi bir elbisesinin sanki üzerine tam oturuyormuş gibi kendisini şık göstermesi mümkündür.

Eğer ki bir kadın, yuvarlak bir yüz şekline sahip ise yüzünün daha zayıf görünmesini arzuluyorsa çeşitli makyaj uygulamaları ile çok şeyi değiştirebileceğinin farkında olmalı. Kullanılan makyaj malzemelerini her zamankinden biraz daha değişik uygulayarak ve yüzü hafif gösteren makyaj ipuçlarından faydalanarak daha ince görünen bir yüze sahip olmak mümkündür.

Günümüzde kadınların muzdarip olduğu konuların başında fazla kilolarıdır. Fazla kilolardan kurtulmak amacıyla spora başvuran kadın olabileceği gibi aynı şekilde kendisini ya da yüz hatlarını daha da zayıf gösterebilecek çeşitli makyaj uygulamalarını kullanarak da kadınlar istedikleri görünüme sahip olabilirler.

Makyaj uygulamalarına başlamadan önce kesinlikle nemlendirici bir makyaj bazının uygulanması faydalı olacaktır. Üzerine uygulanacak fondötenin cilt ile bütünleşmesini ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini kazanmak amacıyla nemlendirici makyaj bazlarının önemi oldukça büyüktür.

Nemlendirici baz kullanılması, vücudun daha fazla parlamasının önüne geçerek mat ve sade bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Peki Ne Yapmalı?

Makyaj bazız aslında cildi nemlendirici özellikleri ile ortaya çıkarken aynı zamanda fondötenin kalıcı bir hal almasını da sağlıyor. Üzerine uygulanacak fondöten ise daha çok cilde doğal bir görünümünü verecek ve cildin her zaman olduğundan çok daha doğal bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.

Ciltte bulunan kırışıklıkları gidermek, cildin daha güzel bir görünüm almasına yardımcı olacak fondöten seçimi yapılırken; ten rengine uygun fondöten seçiminin yapılması mantıklı olacaktır. Aynı zamanda fondöten fazla kullanıldığında ya da aşırıya kaçtığında cildin kendine has güzelliği Böylelikle haps olacaktır.

Tüm bunlar yerine getirirken aynı zamanda ciltte bulunan kusurlarında kapanmasını sağlayacak bu aşama, aslında özellikle de kontur ve aydınlatma uygulamalarının çok daha doğal bir görünüm alması açısından oldukça önemlidir.

Aydınlatma ve kontör uygulamaları cildin doğal görünümünün kaybolmasının önüne geçerek, Tam da istenildiği gibi bir yüz hattının ortaya çıkması amacı gerçekleşmiş olur.

Adım Adım Ne Yapılmalı?

  • Yüzün daha zayıf bir görünüme kavuşması amacıyla ilk etapta cildin orta kısımlarını aydınlatarak ön plana çıkarılmalıdır.
  • Bu nedenle kapatıcı, yüzü aydınlatmak amacıyla kullanabilir.
  • Yapılması gereken ise göz altlarının ters üçgen biçiminde burun çizginin ise çenenin ve alnın ortasını aydınlatmaktır. Böylelikle eğer yüz yuvarlak ise kenar kısımları daha geri planda kalmış olacaktır.

Yüz hatlarının daha zayıf bir görünüm kazanması amacıyla cildin orta bölümlerini aydınlatarak ön plana çıkarmak faydalı olacaktır. Bu sebeple yüzü aydınlatmak maksadıyla yüzü kapatan bir fondöten uygulaması tercih edilebilir.

Kontur Uygulaması

Yüzde bulunan bazı bölgeleri gölgelendirmek suretiyle geri plana atmak ve böylelikle daha oval ve uzun görünmesini sağlamak mümkündür. Yüzün kapatıcı ile aydınlatılması aşamasından sonra soğuk tonlu olan bir uygulama ile kontör yapılabilir. Elmacık kemiklerinin hemen altında bulunan diyagonale çizginin gölgede bırakılması amacıyla kulak hizasından yanakların ortasına doğru ve hafif bir şekilde gölgelendirilmesi mümkündür. Bu teknik, aslında yüzün daha uzun ve oval bir görünüm şeklini alması açısından önemlidir.

Böylelikle kadınlar,  istedikleri yüz hatlarına sahip olabilirler.

Aynı zamanda sadece yüz hatlarının zayıf görünmesi işi tam manası ile kurtarmayacaktır. Bu nedenle, özellikle de pratik ve kusursuz makyaj uygulamaları ile Zayıf bir yüz görünümü belki elde edilmiş olabilir fakat buna uygun bir şekilde giyilmesi gerekir yoksa Aksi takdirde bütün makalenin tamamını da anlatılan yüzü zayıf gösteren makyaj uygulamaları çalışmaları heba olacaktır.

Editör: Wan Haber