Hijyene Dikkat Edin

Hayatımızın her anında temizlik ve hijyenin ayrı bir önemi vardır. Cildiniz de temiz olduğu zaman güzeldir. Bunun içinde bilmediğiniz markaların bilmediğiniz nemlendiricilerini ve değişik kremlerini kullanmamanız gerekir. Aynı zamanda arkadaşınızın veya ailenizden birinin kullandığı kremi kesinlikle kullanmamalısınız. Evde herkesin kullandığı, tarak, havlu, tırnak makası gibi eşyaların farklı olması gerekir. Bunlar hem cildinizde kusurlar oluşmasını engeller hem de başka sağlık problemlerinin de önüne geçer.

Cilt Tipinizi Belirleyin

Cildinizin kuru veya yağlı olup olmadığını mutlaka belirleyerek yola başlamalısınız. Yağlı bir cildiniz varsa ve yağlı bir krem kullanıyorsanız cildiniz iki kat yağlanarak sivilce oluşumuna ortam hazırlar. Bu konuda bir dermatologa danışmanızda fayda vardır.

Sigara Kullanmayın

Sigara sağlığınız için her noktada zarar oluşturur. Sigarayı sağlıklı yaşamak için hayatınızın bütün alanlarından çıkarmanız gerekiyor. İçtiğiniz tek bir sigara dalı bile cildinizi yaşlandırmaya yeter. Cildinizde kusurlar oluşmasına bile sebep olur. Ben az içiyorum gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın. Dişlerinize verdiği zararlar ise gözden kaçmayan bir gerçektir.

Uyku Düzeni

Sağlıklı yaşam güzelliğinizi de korumanıza yardımcı olur. Düzenli beslenme düzenli uyku… Bunlar aslında hayat prensipleriniz olmalıdır. Uykunuzu alamadığınızda cildiniz buna tepki göstererek soyulur veya şişer. Aynı tepkileri aşırı uyuduğunuzda da görebilirsiniz. Dinlenmiş kişilerde cilt sağlıklı görünür ve yaşlanma gecikir. Aynı zamanda gözaltı morluklarının da düzenli uyku sayesinde hafiflediği bir gerçektir.

Dikkatli Peeling

Peeling yaparken bilmediğiniz kimyasal ürünleri yüzünüze sürmenin zararlı olabileceğini düşündünüz mü? Cildiniz son derece hassastır ve bu gibi işlemlerde dermatologa danışmanız çok önemlidir.

Yanlış Diyet

Diyetlerinizi bir diyetisyen yardımı alarak yapmanız gerekir. Sağlıksız bir diyet saçınızdan tırnağınıza her noktada sağlıksız bir görünüm elde etmenize sebep olur. Ayrıca yanlış diyet erken yaşlanmanıza da sebep olur.

Yaşlanmayı Geciktirmek Mümkün Mü?

Editör: Wan Haber