Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, ilde yaklaşık 350 kişinin müracaat ettiğini ve bununda beklentileri karşıladığını belirtti. Merkezi ihale biriminin kendi mevzuatları çerçevesinde bir değerlendirme çalışması yapıldığını ve yapılan değerlendirme sonunda 90 kişi ile sözleşme imzalanacağını ifade eden Vali Doğan, “Bu sözleşmeler ilgili Avrupa Birliği kurumları tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Van’a bir değer katalım. Van’da hanımefendilerin iktisadi hayata katılımını kolaylaştıracak bir kanal açalım, bir yol açalım. Hanımefendiler de Van’da söz sahibi olduklarını önce kendi beyefendilerine, sonra da bütün topluma iletmiş olsunlar. İnşallah sizlerde bu açıdan bu gayretleri boşa çıkarmayacaksınız” dedi.


5 ila 15 bin Euro arasında verilen hibelerin başlangıç için önemli bir para olduğunu ifade eden Vali Doğan, “Bu paralar, başlangıç için önemli bir paradır. Ben bu kazançların temelli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Bayanlar adına bir konuşma yapan Nurcan Yetkin adlı vatandaş ise, en büyük hayalinin bir tekstil dükkanı açmak olduğunu belirterek, “Bu imkan, benim tekstil hayatına atıldığım günden bu yana en büyük hayalimdi. Bu hayalimde gerçek oldu. Daha güzel yerlere varacağımıza inanıyoruz.  Çocukluğumdan beri tekstil hayatını çok seviyordum. Hep bir iş kadını olmak istiyordum. İnşallah bizler mahcup olmayacağız ve kimseyi de mahcup etmeyeceğiz. Bizlere bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Program, sözleşmelerin imzalanması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber