Selülitleri Yok etmek İçin En Etkili 5 Adım

Yaz döneminin baş belası selülitlerden kurtulmak tüm kadınların hayali. Ancak selülitlerden bir anda kurtulmak çok zor. Çünkü bunlar ergenlik döneminde başlayarak sağlıksız beslenmeler sonucu sürekli genişleme gösteren sağlık sıkıntılarıdır. Selülit aslında fiziksel bir bozukluk ve bunun çözümü için en kolay yapabileceklerini 5 adımda anlatmaya çalıştık. Bu söylediklerimizi uygularsanız büyük bir gelişme katedebilirsiniz.

Selülitleri Yok etmek İçin En Etkili 5 Adım

  1. Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenme dediğimiz şey aslında bir nevi diyet yapmakla aynı şey. Çünkü sevdiğiniz bazı şeylerden uzak kalmanız gerekiyor.  Yağlı yiyecekler, ekmek, asitli içecekler gibi gıda ürünlerini hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Bunları çıkarmanız yeni oluşacak selülitleri engelleyecek ve eskilerinin de hafiflemesini sağlayacaktır. Sağlıklı beslenme koşulları arasında en önemlisi de bol su tüketmek. Günde 2 veya 2.5 litre suyu mutlaka bünyenize almalısınız. Bu vücudunuzun nem oranını arttıracak ve pisliklerden temizlenmenizi sağlayacak.

  1. Egzersiz Yapın

Her gün vücudunuzun bir miktar hareket etmeye ihtiyacı vardır. Günde 1 saat mutlaka spor faaliyetlerine zaman ayırmanız gerekmektedir. Bu konuda spor aktivitelerinizi özellikle yağ yakıcı olacak şekilde düzenlemeniz gerekmektedir. Özellikle bel ve kalça bölümlerinize yönelik spor hareketleri yapmanız selülitler açısından son derece faydalı sonuçlar doğurtacaktır. Plates eğitimleri de selülitler açısından son derece başarılı sonuçlar doğuruyor.

  1. Masaj Yapın

Selülitli bölgenize günde 30 dakika kadar masaj yapmanız çok önemli. Aslında tüm vücudumuzun masaja ihtiyacı vardır. Yüz ve boyun çevresindeki kırışıklıklar da masajla azalabiliyor. Masaj yapımı için bazı özel aletler bulunuyor. Bu masaj aletlerini ve fırçalarını alarak sorunlu bölgelerinize uygulayabilirsiniz.

  1. Doğal Selülit Kremleri Oluşturun

Selülitli bölgelerinize masaj yaparken uygulayabileceğiniz yağ içerikli bazı özel karışımlar hazırlayabilirsiniz. Bu karışımlar içinde özellikle ardıç yağı sorunlu bölgelere çok iyi tesir ediyor. Kahve telveleri de yine sorunlu bölgelerinizin ovulmasında çok iyi işe yarıyor.

  1. Düzenli Uyuyun

Uyku düzensizliği sağlık açısından büyük sorunlara yol açabileceği gibi selülitli bölgeler içinde sıkıntılar yaratıyor. Aslında sağlıklı beslenmemek ve sağlıklı uyumamak selülitlerin oluşmasının en büyük nedenleridir. Dolayısıyla bu alanlardaki eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor.

Editör: Wan Haber