Selülitin Görünmesini Engellemek Mümkün Mü?

Selülitleri yok edemeseniz de yazın bronzlaşarak onların görüntüsünü en aza indirebilirsiniz. Çünkü selülit beyaz tenlilerde daha fazla belli oluyor. Bronzlaşırsanız selülitleriniz çok fazla dikkat çekmez.

Aynı zamanda selülitli bölgeye masaj yaparak da görünümünü hafifleştirmeniz mümkündür. Masaj yaparak cildinizin daha parlak, pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlarsınız. Ancak bunun için bir masaj aletine ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda da bu masaj işlemlerinin sürekliliği de çok önemlidir.

Selülit İçin Beslenme

Güzellik ve sağlık açısından çok önemli bir içecek olan yeşil çay, vücut metabolizmasını hızlandırmayı sağlar. Antioksidanlar içeren yeşil çay vücudun toksinlerden de kurtulmasını sağlar. Selülitlerin büyük bir kısmı kilo kaybetmekle oluşur ve yeşil çay bu zayıflama döneminde selülit oluşmasının önüne geçer.

Selülitleriniz için şekerli yiyeceklerden de mutlaka uzak durmanız gerekmektedir. Şekerin sağlığa zararlı olduğu zaten bilinen bir gerçektir ve selülitler için de son derece sakıncalıdır. Aynı zamanda bol bol su içerek selülitlerinizin azalmasını da sağlayabilirsiniz. Gazlı içeceklerden de hem sağlığınız hem de selülitleriniz için mutlaka uzak durmalısınız.

Selülitleri Azaltmanın Yolu Var Mı?

Vücudunuzu Fırçalayın

Tüm bu işlemlere rağmen halen selülitlerinizin hafiflemesi yolunda bir yol katedemediyseniz doğal ürünlerden fayda bulabilirsiniz.  Vücut fırçaları selülitli bölgelere uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır ve cildi canlandırır. Bunun dışında hücrelerin de yenilenmesini sağlar. Ancak bu fırçalama işlemini çok hafif bir şekilde vücudunuzu tahriş etmeden yapmanız gerekmektedir.

Yosunlu kremler de selülitlerinize çok iyi gelir. Krem ve masajla selülitleriniz için büyük bir başarı elde edebilirsiniz. Düzenli olarak spor yapmayı da gündeminize ekleyin. Yaptığınız sporlarda da kalça ve bacak kısımlarına daha çok çalışın. Tüm bunlar hem sağlıklı bir cilde hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.

Editör: Wan Haber