Makyaj yaparken bu anlamda usta olmanıza gerek yok. Doğal bir makyaj yapabilmek için sadece bazı tüyoları bilmeniz yeterli. Doğal makyaj dönemin makyaj modası olmuştur ve bunu başarmak da çok kolaydır.

Makyaj Tutkunları İçin Makyaj Stratejileri

Cilt Bakımı

Makyaja başlamadan önce cildinizi iyice yıkayıp temizleyin ve ardından cilt tipinize uydun bir krem sürün. Kremin kuruması için 5 dakika kadar bekleyin. Bu sayede cildiniz nemi emecektir. Cildiniz nemi emdikten sonra makyajı daha iyi tutacaktır.

Fondöten

Doğal bir makyaj yapmak istiyorsanız çok fazla kapatıcı özelliği olmayan cildinize zarar vermeyecek bir fondöten tercih edin. Yüzünüzün her bölgesine bir makyaj süngeri yardımıyla fondöteni sürün.  

Kapatıcı

Fondöten sürdükten sonra gözaltı morluklarınızı yok etmek için aydınlık bir kapatıcı seçin ve dengeli bir şekilde göz çevrenize yayın. Bu göz makyajınızın daha fazla ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Kapatıcılarınızı dudak üstünüze aydınlık vermesi için de kullanabilirsiniz.

Pratik Göz Makyajı

Kusursuz görülen gözler için krem far tercih edin. Krem farlar göz üstünüzde harika bir doku yaratarak renklerin daha belirgin görünmesini sağlar. Kuru farların göz kapağınızdan dökülme riski vardır ve renkleri zamanla solup gider. Doğal bir makyaj için göz farınızı kahve tonlarında tercih edin. Siyah bir göz kalemini sadece göz kenarlarına sürerek doğal bir güzellik elde edebilirsiniz. Ancak gözlerinizin daha fazla ön plana çıkmasını istiyorsanız kalın göz kalemlerinden kullanabilirsiniz. Açılıp kapanabilen göz kalemleri gözde akma yapmaz ve sürmesi de çok kolaydır.

Kusursuz Dudaklar

Doğal bir makyajı tamamlayabilmek için pastel tonlarında rujlar tercih edilmelidir. Yaz döneminde dudaklarda çok fazla kuruluk olabileceğinden mat rujlar yerine nem oranı yüksek olan rujlar tercih edilmelidir. Dudak parlatıcıları da yazın en gözde makyaj ürünlerindendir. Çok fazla abartmadan kahve, açık pembe gibi renk tonlarını kullanabilirsiniz. Kusursuz ve kolay makyajın kuralları bu kadar kolay.

Editör: Wan Haber