Genel itibariyle konuya bakıldığında makyaj bir maske değil aslında bir sanat çeşidi ve daha da önemlisi bir ifade biçimidir.

Kusursuz bir ten makyajının yapılması için öncelikli olarak harika bir kuyruklu eyeliner çekilebilir ya da göz kamaştırıcı buğulu bakışlara sahip olmak da mümkündür. Yapılacak makyajım harika bir görünüm ortaya çıkabilmesi amacıyla senin gerçekten de pürüzsüz ya da iyi Bakımlı olması gerekir.

Makyaj Bazı Kesinlikle Kullanılmalı

Cildi makyaja hazırlamak oldukça şeyi değiştirecektir. Cildi nemlendirdikten sonra gözeneklerin görünümünü azaltmak cildin parlamasını engelleyecek şekilde ve fondötenin kalıcı bir hal almasını artıracak bir makyaj bazı kullanıldığında hem makyajının çok daha kusursuz olacağı şüphesizdir.

Ciltle Uyumlu Fondöten Seçimi

Makyaj yapmadan önce ciltte saklanmak istenen çeşitli pürüzler mevcut ise yüksek kapatıcılıkta bir fondöten kullanımı tercih edilebilir. Fondötende kapatıcılık yükseldikçe doğallık da bazen azalabiliyor.

Kusursuz ten makyajı için yapılması gereken uygulamalara daha yakından göz atmak amacıyla Özellikle de dünya çapında adet nam salmış makyaj yapmış olduklarına bakarak evde çok daha rahat ve çok daha iyi bir makyaj uygulaması gerçekleştirilebilir.

Kapatıcı Uygulanabilir

Gözaltında bulunan koyu halkaları gizlemek amacıyla kaliteli bir kapatıcıya gereksinim duyulacaktır.

Transparan Pudradan Yardım Alınabilir

Kapatıcı uygulamasından sonra ise sırada ten makyajını sabitlemek vardır geniş bir pudra fırçası ile transparan pudranın alın, çene ve göz altlarına uygulanması faydalıdır. Eğer pudra fazla uygulandığında bölgeler parlak bir görünüm sergiliyorsa bu fazlalıkların tekrar fırça yardımı ile dağılması sağlanabilir.

Yukarıda bahsi geçen uygulamalar pürüzsüz bir şekilde yerine getirilmesinden sonra kadınların mükemmel bir cilde ve kusursuz bir tene sahip olmaları mümkün olacaktır.

Editör: Wan Haber