Kusursuz Makyaj İçin İlk Adım

Şüphesiz kusursuz bir makyajın ilk adımı cildinizi hazırlamaktan geçer. Bunun için güzel bir maske veya cilt temizleme jellerini kullanabilirsiniz. Bu jellerin doğal olmasına dikkat etmeniz cildinizin hasar almamasını sağlayacaktır. Cildinizi iyice temizledikten sonra cilt tipinize göre bir nemlendirici seçerek cildinizi nemlendirin.  Kuru cilt üzerinde yapacağınız işlemler makyajın oturmamasına ve cildinizde pütürlükler oluşmasına sebep olacaktır.

Kusursuz Makyaj İçin İkinci Adım

Nemlendirmiş olduğunuz cildinize biraz bekledikten sonra fondöten uygulamaya başlayabilirsiniz. Bu noktada seçmiş olduğunuz fondötenin cildinizden biraz açık tonda olması cilt kusurlarınızın kapanmasında daha önemlidir. Ayrıca fondötenin çok ağır tonda kapatmaması daha iyidir. Çünkü cildinizin çok fazla hasar almasını istemeyiz. Ağır makyajlar ancak düğünlere gidilebilecek günlerde yapılabilir. Gündelik zamanlarımızda kullanabileceğimiz hafif bir fondötenimiz mutlaka olmalıdır.

Kusursuz Makyaj İçin Üçüncü Adım

Birçoklarına göre gereksiz olan pudra makyajınızın sabitlenmesini sağlayacaktır. Pudranızı hafif dokunuşlarla yüzünüze uygulayın. Sonrasında yüz tipinizin daha ince görünmesi için hafif bronz bir allık tercih edin. Bu daha doğal görünmenizi sağlayacaktır. Kırmızı allıklar günümüz modasının çok gerisinde kalmıştır. Allık kullanırken fırçanıza aldığınız allığa biraz üfleyerek yoğun olmamasına da dikkat edin.

Kusursuz Makyaj İçin Dördüncü Adım

Kusursuz makyajın dördüncü adımı en çok sevilen göz bölgesini belirginleştirmektir. Göz makyajınıza başlamadan önce gözaltınızdaki torbaların kapanması ve gözlerinizin daha fazla ön plana çıkması için bir kapatıcı kullanın. Daha sonra açık tonlarda bir far seçerek göz kapaklarınıza bir fırça yardımıyla dokunuşlar yapın. Eyeliner sürerken de göz tipinize göre kalın veya ince sürmeye karar verin. Kısık gözlere sahipseniz eyeliner’ı biraz ince ve uzun çekmelisiniz ki görünebilsin. İri gözlüler isi göz kapakları rahatlıkla görünebildiği için ve bulaşma olmayacağı için eyeliner’larını daha kalın çekebilirler.

Kusursuz Makyaj İçin Neler Gerekli?

Editör: Wan Haber