Ülkemiz ilk vakanın görüldüğü 11 Mart'tan itibaren Korona virüs salgını ile topyekun mücadeleye başlamıştır. Mücadele kapsamında hayatları eve sığdırdık. İzolasyon gereği evlerden çıkılmayıp iş yerleri kapatıldı. Bu kapatılan iş yerleri arasında berberler, güzellik salonları ve kuaförler de vardır. 2 ay boyunca kapalı kalan bu sektörler normalleşme sürecine girildiğinde bazı değişimler ile tekrar müşterilerine kavuşacaklardır. İşte bu değişimler:

Normalleşme Sürecinde Güzellik Merkezleri

Normalleşme süreci bilim kurulunun kararı ile gerçekleşen bir süreçtir. Normalleşme kapsamında açılan sektörler arasında kuaförler, güzellik merkezleri ve berberler vardır. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesine süreç yürütülecektir. Bu kurallar 6 Mayıs'ta kamuoyuna duyuruldu.

Öncelikle her çalışan maske takmak zorundadır. Müşteriler iş yerlerine randevu sistemi ile kabul edileceklerdir. Çalışma saatleri 09.00 ile 21.00 arasında olacaktır. Sosyal mesafe ve göz önünde bulundurularak bir koltuk boşluk bırakılacak şekilde oturum olacaktır. Diğer bir husus ise her bir müşteriden sonra ekipmanlarla birlikte koltuklar dezenfekte edilecektir. Cilt bakımı, makyaj, kalıcı makyaj ve benzeri işlemler uygulanmayacaktır. Çoğu malzeme tek kullanımlık ve kişiye özel olacaktır. Bunlara örnek havlu ya önlük verilebilir. Müşterilere bir şeyler ikram etmek de yasaklar arasına girdi. Çay ya da kahve içilmesi yasaktır. Maskesi olmayan hiçbir müşterinin içeri girişine izin verilmeyecek maddesi de hazırlanan genelgede bulunmaktadır. İş yerinin büyüklüğüne ve genişliğine göre içeride bekleyen müşteri sayısı belli bir sayıda tutulmalıdır.

Bu kurulların uyulup uyulmaması denetimi devletin kolluk güçleri tarafından yapılacaktır. Kurallara uymayanlar idari cezaya tabi tutulacaklar.

Kuaförlerde Yeni Dönem Uygulamaları Nelerdir?

Editör: Wan Haber