Pürüzsüz bir cilt için en önce sağlıklı beslenme koşullarına dikkat etmeniz gereklidir. Bunun yanında yapacağınız ek işlemler de cildinizin güzelleşmesini sağlayacaktır.  Yüzünüz en fazla dikkat çeken bölgenizdir ve son derece hassastır. Dr. Meltem Ayran konu ile ilgili kuru fırçalama tekniğini önerdi. İşte kuru fırçalama tekniği ile alakalı bazı detaylar:

Öncelikle doğal kıllara sahip yumuşak ve sert fırçalar seçmelisiniz.  Vücudunuza çok hasar vermeden duş öncesinde hafif dokunuşlarla fırçalama işlemleri yapabilirsiniz. Bu sayede ölü deriyi arındırarak işe yaramaz hücreleri vücudunuzdan atmış olursunuz. Zararlı hücrelerin vücuttan atılması bir detokstur ve kan dolaşımını arttır. Duş sonrasında ise organik ürünlerle veya jellerle yıkanmanız hem rahatlamanıza hem de huzurlu hissetmenize olanak verecektir. Duş sonrası organik bir yağ kullanarak vücudunuzun nemlendirmesini de sağlamış olacaksınız. Aynı zamanda fırçalama işlemini selülitli bölgeye kullandığınızda selülitlerinizde de azalmalar olacaktır.

Kadınlar İçin Pürüzsüz Cildin Sırları

Fırçalama Yönü

Fırçalama yönünün de dolaşımda etkisi daha büyüktür. Fırçalama yönü ellerden kalbe doğru veya ayaklardan kalbe doğru olmalıdır. Fırçalama işlemlerini yara veya egzama gibi sorunlu bölgelere uygulamayın. Yaralar etkilenebilir ve bu durumda bazı sıkıntılar oluşabilir.

Organik Ürünler Kullanın

Kullanılan jeller, kremler vücudunuz için çok önemlidir ve iyice araştırılıp doğal olanları seçilmelidir. Temizleme yapacağınız vücuda zararlı jeller sürerek kirletmek zarar vermek olur. Fırçalama işlemi cildin sadece dış görünüşünü değil iç görünüşünü de düzenleyecektir. Bunu da Lenfatik Dolaşım denilen bir dolaşımla sağlayacaktır.  Görüldüğü gibi fırçalama işlemlerinin büyük faydaları vardır.

Sağlıklı Beslenin

Kusursuz bir cilt için sağlık koşullarınıza da dikkat etmeyi unutmayınız. Bol bol su içmek, yağlı yiyeceklerden uzak durmak, günlük egzersizler yapmak sağlıklı yaşamanın en temel koşullarındandır. Bu koşulları yerine getirenler hem sağlıklı bir vücuda hem de sağlıklı bir cilde sahip olacaktır. Vücudunuzun istediği neme ulaşabilmesi için ona yardımcı olacak besin ürünlerini kullanmaya çalışın. Bu sayede kendinizdeki gelişimi sizler de fark edebilirsiniz.

Editör: Wan Haber