Dünyaca ünlü makyaj artistlerinden alınmış olan çeşitli ipuçları ile hazırlanan esmerler için makyaj sırları haberine göz atalım.

Makyaj yapmaktaki amaç, fazla da bir efor harcamadan ve abartıdan kaçınmak suretiyle esmer kadının yüzünün karakteristik özelliklerini vurgulamak ve cildi kusursuz göstermektir.

Son zamanların modası makyajsız bir şekilde toplum içerisine çıkmaktır. Burada en çok yakışan genelde esmerler olmaktadır

Başta kadınlar olmak üzere esmer insanların kendilerine has bir yüz stilleri ve havaları mevcuttur.

Pembelerden Kurtulmak

Koyu saçlarla vişne çürüğü ya da kiremit gibi renkler pembe renklere oranla daha fazla uyum sağlayacaktır. Çünkü bu özelliklere sahip bir esmerin pembe rengi kullanması kendisini silik ve solgun gösterecektir.

Koyu renkler, esmer kadınların dudaklarına yapacakları vurguyu ön plana çıkararak koyu bir pembe tercih edilmesinde fayda olacaktır ki o da tek bir şart ile ancak bir gözlere vurgulayarak cansız ve solgun görünümden kaçınılmalı.

Pembe rengini kullanmak esmer kişilere pek yakışmamaktadır. Kendilerini daha solgun bir görüntüye sokmaktadır. Bu nedenle esmer kadınların ya da diğer bireylerin kendilerine en çok yakışan makyaj tercihinde bulunmaları daha da faydalı olacaktır.

Fondöten Seçimine Dikkat!

Harika bir cilt şeklinin ortaya çıkması açısından kesinlikle ten rengine uygun bir şekilde fondöten seçimi yapılmalıdır. Fondötenin ten rengine uygun olup olmadığını anlamanın en pratik yöntemi fondötenin alt çene kemiği ile çenenin arasındaki bölgede denemektir.

Yerine göre kullanıldığında fondöten çok fazla işe yaramaktadır. Fakat, sıklıkla ve çok miktarda kullanıldığı zaman cildin bronzlaşmasına, daha sonrasında ise pullanma şekilde dökülmesine sebep olur.

Elmacık Kemiklerine Ne Demeli Peki?

Elmacık kemikleri, tıpkı pembe dudakların bir esmeri solgun göstermesi gibi etkiyi ortaya çıkaracaktır. Bu nedenle elmacık kemikleri açısından öncelikle bir bronzlaştırıcı uygulanmak esmer kadının yüzüne doğal ve sağlıklı bir parlaklık kazandıracaktır. Ancak cildin kusurları ortaya çıkarılmak istenmiyorsa eğer aşırı uygulamadan kaçınılmalıdır.

Elmacık kemiklerinin daha fazla ön plana çıkarılması, esmerlerin avantajlarından biridir. Bu nedenle Elmacık kemiklerini ortaya çıkaracak çeşitli renk ve ton seçimleri çarpıcı şekillerin ortaya çıkmasını sağlar.

Esmer kadınların kendilerini çok daha fazla cüretkar hissetmeyi istemeleri halinde genç Hollywood yıldızlarının kesinlikle vazgeçemedikleri yanakları da kendilerine örnek almalıdır. Alın bölgesi başta olmak üzere çene, burun, ve yanaklara uygulandığında bronzlaştırıcıdan sonra şeftali tonlarında bir allığın ele alındığında 2 kalemden birincisini burnun altında yatay bir şekilde, diğerini ise gözün bitiş noktasında dikey tutup ikisinin kesiştiği noktaya hafif dairesel bir şekil çizerek uygulamak mümkündür.

Esmerlerin yapmış oldukları makyaja göre giyinmeleri daha da isabetli olacaktır. Çünkü özenerek yapılan makyajdan sonra uyumsuz bir şekilde kıyafet giymek yapılan makyajı Solgun gösterecektir.

Gözlere Vurgu Yapılmalı

Esmerlerden özellikle de mavi gözlü ve koyu renk saçlara sahip olanlar, zümrüt yeşili ile koyu kahverengi gözlerinin büyüleyici bir şekilde gösterilmesine aracılık edecek ya renklerin kullanılması gerekir.

Editör: Wan Haber