Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban ve belediyenin teknik ekibi Çaldıran'da, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları inceledi. Tekstil Atölyesinde çalışan kadınlarla bir araya gelen Eşbaşkan Çoban, Çaldıran'ın son yıllarda kadın intiharları ile anılmaya başlandığı söyleyerek, "Kendisini çaresiz hisseden tüm kadınlara çağrı yapıyorum. Biz belediyeler olarak sizlere ev sahipliği yapabiliriz. Lütfen gelin ve belediyelerinize başvurun. O zaman intiharı değil, var olmayı ve emekle yücelmeyi seçeceksiniz" dedi.  
 
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban ve belediyenin teknik ekibinin ilçe ziyaretleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen eşbaşkanlar, ilçe ve kırsal mahallelerde hem halkla bir araya geliyor, hem de yapılan çalışmaları inceliyor. 2017 yılının ön planlamasını da yapan eşbaşkanlar ve belediyenin teknik ekibi, ilçe ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından bu kez de 2017 yılı çalışma planlaması yapılacak. Bu ziyaretler kapsamında daha önce 8 ilçeye giden eşbaşkanlar, bu kez de Çaldıran ilçesine giderek burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Eşbaşkan Hatice Çoban ve belediyenin teknik ekibi Çaldıran Eşbaşkanları Suna Atabay, Faruk Demir ile belediye çalışanlarları tarafından karşılandı. Daha sonra belediyeye geçen eşbaşkan Çoban, burada teknik ekibin de katıldığı kısa bir toplantı yaptı.


Eşbaşkan Çoban: İntiharı değil, var olmayı ve emekle yücelmeyi seçin! 
Toplantının ardından Eşbaşkan Çoban ve beraberindekiler Çaldıran Belediyesi'nin tarafından açılan ve çok sayıda kadının çalıştığı Tekstil Atölyesi'ni gezdi. Burada kadınlarla bir araya gelen Eşbaşkan Çoban, yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi. Kadınların burada hem aile bütçelerine hem de kendi yaşamlarına önemli bir katkı yaptığını aktaran Çoban, kadınların istihdamına yönelik alanlar açmaya devam ettiklerini söyledi. Çaldıran'ın intiharlarla anılan bir kent olmaya başladığını ifade eden Çoban, "Her duyduğumuzda çok üzülüyoruz, çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Umarım burası kadınlar için bir ışık olur. Bu kadınlar bir umudun var olduğunu, kendilerine destek olabilecek kurumların var olduğunu anlarlar ve bu intiharlardan vazgeçerler. Bu kadınlar bu tür çalışmaları gördükçe intiharı değil, var olmayı ve emekle yücelmeyi anlayacaklardır. Zorda olan ve kendini çaresiz hisseden tüm kadınlara çağrı yapıyorum. Biz belediyeler olarak sizlere ev sahipliği yapabiliriz. Lütfen gelin ve belediyelerinize başvurun. Bir parça ekmeği bölüşmeye hazırız. Bu nedenle siz burada çalışan kadınlar, mutlaka çevrelerine böylesi çalışmaların olduğunu bildirmeleri ve çaresiz olmadıklarını söylesinler. Bizler onlar için varız. Bu mesajımı tüm kadınlara veriyor ve çaresiz olmadıklarını bilmelerini istiyorum" dedi.  
 

Eşbaşkanlar, belediyenin çalışma alanlarını gezerek, halkla buluştu 
Eşbaşkan Çoban ardından kadınlarla hem sohbet etti, hem de taleplerini dinledikten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları incelemek üzere teknik ekip ile birlikte kırsal mahallelere gitti. İlk olarak VASKİ tarafından yapımı devam eden terfi merkezini ziyaret eden Eşbaşkan Çoban ardından ilçede yapılan taziye evleri ve yolları denetledi. Onlarca mahalleye giden Eşbaşkanlar, burada hem halkı dinledi, hem de belediyenin çalışmaları hakkında öneriler aldı. (İHA)

Editör: Wan Haber